För medarbetare på NEURO
Nyheter, kalenderhändelser och driftinfo för dig som är anställd eller anknuten på NEURO. Här hittar du det du behöver för att lösa arbetsuppgifter och få information om vad som händer på universitetet. Genom att logga in med ditt KI ID kommer du att kunna få information riktad till dig baserat på vilken institution, avdelning, forskargrupp eller enhet du tillhör. Övrig information hittar du tillsammans med den allmänna informationen här på medarbetarportalen.
KI RIMS - hantera din forskningsinformation
För personer verksamma inom utbildning
Kontakta administrationen vid NEURO
Administrationen vid institutionen för neurovetenskap erbjuder tjänster inom ekonomi, personalfrågor, mm.
Användbara länkar för dig som medarbetare
Ekonomi
Biomedicum för medarbetare
Information, nyheter och evenemang för medarbetare och anknutna som arbetar i byggnaden.
Kommande händelser, senaste nytt och driftinfo
Medicinvetarna #140: Kan du stoppa en blödning?
Det ökade skjutvapenvåldet och Sveriges förändrade säkerhetsläge har fått forskaren Mattias Günther och hans grupp att ställa om sin forskning. Hör honom berätta hur man kan minska dödsfallen på grund av allvarliga blödningar – och hur man bäst kan skydda sig.
Teknikdriven forskning om prefrontala cortex
Prefrontala cortex är centrum för hjärnans avancerade funktioner – det är här våra intryck av världen formas, planer smids, och beslut tas. Genom att studera nervcellers aktivitet i realtid kartlägger Marie Carlén hur prefrontala cortex fungerar.
Medicinvetarna #82: Varför får man huvudvärk?
Många av oss får ont i huvudet då och då utan att det innebär något större problem. Men för den som drabbas av migrän, eller ännu värre Hortons huvudvärk, kan det innebära en kraftig funktionsnedsättning. Andrea Carmine Belin forskar om genetiken bakom Hortons huvudvärk, ett tillstånd som ibland kallas "självmordshuvudvärk".
Medicinvetarna #67: Har du neandertal-gener?
Vi vet numera att den moderna människan bär på gener från neandertal-människor. Det finns till exempel genvarianter från neandertalare som ökar respektive minskar risken för att bli allvarligt sjuk i covid-19. Men hur går den här forskningen till och vad ska man ha den till? KI-forskaren Hugo Zeberg reder ut.