Hantera din profilinformation i KI RIMS

På sidan med din profilinformation (My profile) finns ett antal rubriker där du kan fylla i olika slags information för att berika beskrivningen av dig själv. Här kan du beskriva vad du jobbar med, dina forskningsintressen med mera. Den mesta av den här informationen visas sen på din publika profilsida på ki.se. På den här sidan hittar du instruktioner för hur du redigerar din profilinformation.

Observera att om du är forskargruppsledare behöver du både jobba med informationen knuten till dig som person (vilket beskrivs på den här sidan) och hantera informationen om din forskargrupp i KI RIMS.

Skärmklipp som visar att du ska klicka på edit profile för att redigera din information

För att redigera din profilinformation logga in i KI RIMS.

Gå till Edit my profile. Nu hamnar du direkt i redigeringsläget. Om du vill se hur din profil i KI RIMS ser ut för andra så klickar du på View mode. Du kan också nå den här sidan via gubben i vänstermenyn.

Skärmklipp på hur du väljer view mode på din profilinformation

Kontaktuppgifter och organisationstillhörighet

Högst upp på sidan My profile ser du en stor ruta med organisationstillhörighet och kontaktuppgifter. De här uppgifterna kan du inte ändra själv utan de hämtas en gång per dygn från KI:s identitets- och behörighetssystem IDAC. Den information som du här kan redigera direkt i KI RIMS är din profilbild och alternativ e-postadress. Du kan även ändra ditt Preferred name härifrån genom att klicka på Account settings page. En utförlig beskrivning finns på sidan Kom igång med KI RIMS under rubriken Ändra visningsnamn.

I IDAC kan du själv ändra besöksadress eller välja om ditt mobilnummer ska synas på din profilsida på ki.se. Om du behöver hjälp i IDAC eller någon annan information i IDAC inte stämmer kontaktar du din institutions IDAC-administratör

Telefonnummer och mobilnummer på profilsidorna på ki.se kommer direkt från Telia (TPP) via IDAC och KI RIMS för den som har en KI-telefon. Om ditt telefonnummer inte visas som det ska behöver du kontakta telefoniansvarig på din institution. Det går inte ändra, lägga till eller ta bort telefonnummer i KI RIMS eller IDAC. 

Mobilnummer visas bara för dem som aktivt har bockat ur Dölj mobilnummer på intranät/KI-webb i IDAC.

De enda telefonnummer som kan finnas i KI RIMS/profilsidan utan att finnas i TPP är de mobilnummer som hämtas från UBW anknutna. Kontakta din UBW anknutna-administratör på institutionen om du behöver ändra ditt mobilnummer där.

Foto på dig

Om det inte finns personliga skäl som säger annat ska du lägga till ett porträttfoto.

Den porträttbild du hade på den gamla profilsidan har importerats till KI RIMS, omvandlats där och sedan skickats tillbaka till ki.se. Bilden kan därför ha förlorat i kvalitet på vägen. Är du inte nöjd med din bild ladda gärna upp den igen eller byt till en ny. 

 När du laddar upp en bild, se till att:

  • fotot föreställer dig
  • ditt ansikte är centrerat i bilden
  • du har rätt att använda bilden
  • storleken på fotot är max 6.3 MB och i något av formaten .jpeg, .jpg eller .png
  • du har bilden sparad så du kommer åt den från din dator. 

Klicka på knappen Upload a photo, välj din bild och klicka Save utan att zooma eller beskära bilden ytterligare.

Alternativ e-postadress 

Du kan lägga till en alternativ e-postadress om du till exempel har både en KI- och Region Stockholm-adress. 

Lägg till information om dig själv under About 

Under About finns 3 textfält du kan fylla på med information om dig själv. Du behöver bara fylla i de fält som är relevanta för det du jobbar med. Endast de fält du väljer att fylla i syns i KI RIMS och på din profilsida på ki.se, på fliken Om mig. Grundinställningen är att all information du fyller i visas på din publika profilsida (Privacy level: Public).

  • Overview - Här kan du lägga till övergripande information om dig själv och vad du arbetar med vid KI oavsett anställning. 
  • Research interests - Här kan du beskriva din forskning. 
  • Teaching summary - Här kan du lägga till information om dina pedagogiska meriter och din undervisningsverksamhet.

Observera att de här fälten har både en engelsk och svensk version som ska fyllas i eftersom ki.se är en tvåspråkig webbplats.

Om du vill kopiera in text från till exempel word så behöver du först "tvätta" texten från kod. Antingen genom att kopiera texten, högerklicka och välja klistra in som ren text eller genom att först klista in den i Notepad eller liknande plain text-program. 

Du kan nu formatera texten under About med länkar, fetstil, punktlistor med mera. 

Beskriv din forskning med Labels (etiketter) 

Under rubriken Labels kan du beskriva din forskningsverksamhet utifrån ett antal ämnesord från de fasta vokabulär som listas nedan. Ämnesorden blir synliga på din publika profilsida under rubriken nyckelord. De ämnesord du väljer är också viktiga för den filterbaserade sökfunktionen för forskningsinformation på ki.se som är under utveckling. 

Klicka på Manage labels för att söka och lägga till de ämnesord som passar din forskning. 

Lägg till Langugage competencies (språkkunskaper) 

Under rubriken Langugage competencies kan du ange om du har särskilda språkkunskaper du vill lyfta fram och på vilken nivå du behärskar respektive språk. Den här informationen följer med om du skriver ut en CV-rapport men kommer inte att synas på din publika profilsida på ki.se 

Klicka på +Add language competency för att lägga till ett språk. Observera att du måste ange språket på engelska. Sedan väljer du med knapparna på vilken nivå du behärskar språket. 

Lägg till länkar till webbsidor och sociala medier 

Under rubriken Addresses kan du lägga in länkar till relevanta webbsidor som du vill visa på ki.se. 

När du lägger till en ny länk under +Add web address så har du ett antal länktyper att välja på vid Type. Välj Other om du inte hittar någon som passar. I fältet Label skriver du en länktext. Det är den texten som sedan kommer visas på din profilsida på ki.se. Här kan du bara skriva på ett språk, så engelska är att föredra om du vill visa länkarna på din publika profilsida. 

En del av länkarna du lägger till kommer automatiskt att visas som ikoner i dina kontaktuppgifter på din ki.se. Detta gäller: 

  • Google scholar
  • Research gate
  • Linkedin
  • X (Twitter)

Lägg till video

Under rubriken Media kan du lägga upp länkar till youtubefilmer som sedan visas inbäddade  på din profilsida på ki.se. Även här använder du labelsfältet för att sätta en rubrik till din film. Det är viktigt att du lägger till en beskrivning av vad videon innehåller för tillgänglighet. 

Fliken Populärvetenskap och samverkan

Under fliken Populärvetenskap och samverkan på din profilsida på ki.se samlas information från olika källor.

Nyheter och kalenderhändelser från KI

Till rubrikerna Nyheter från KI och Kalenderhändelser från KI hämtas automatiskt innehåll från de nyheter och kalenderhändelser på ki.se som du är taggad i. Detta innehåll finns bara på webben och går inte att redigera i KI RIMS. Om du saknar en nyhet eller kalenderhändelse på din profilsida får du kontakta den webbredaktör som lagt upp den.

Audiovisuella medier, Nyhetsartiklar från externa medier och Presentationer

Publikationer som du lagt in som Media (audio-visual), Newspaper article eller Presentation (slides etc.) visas under rubrikerna Audiovisuella medier, Nyhetsartiklar från externa medier och Presentationer

Här kan du lägga in både sådant du författat själv och sådant där du medverkat på annat sätt, till exempel en podd där du blivit intervjuad eller en dagstidningsartikel som handlar om dig. Tänk på att välja Contributor to istället för Author som din relation till publikationen om du inte är författare.

Skärmdump som visar var man väljer relationen Contributor to