Utbildning och konto i Drupal

För att bli redaktör på ki.se behöver du gå igenom en självstudiekurs i publiceringsverktyget Drupal och en lärarledd kurs i webbkommunikation.

En blivande redaktör på ki.se ska ha:

• uppdrag från chef och/eller huvudredaktör på institutionen
  • god datorvana och intresse för webbpublicering
  • tid avsatt för utbildning
  • tid avsatt för arbete med webbpublicering

Du genomgår utbildning i form av självstudier i publiceringsverktyget Drupal.
Dessutom ska du gå en lärarledd kurs i webbkommunikation.
Det spelar ingen roll i vilken ordning du gör kurserna.

Självstudiekurs

Kursen ligger i Canvas som du loggar in i här Den heter Redaktörskurs ki.se
Den går igenom det du behöver kunna i Drupal 8 och avslutas med en övningsuppgift som du skickar till Webbteamet från utbildningen. När du utfört den ok så får du rättigheter att redigera sidor i ki.se som ingår i ditt uppdrag att arbeta med.

Om du inte har konto i Canvas, maila iktpedagogerna@ki.se gärna enligt denna mall:
Hej, jag behöver tillgång till Canvas för att gå Redaktörskurs ki.se (kurs 918)
Mitt KI ID är xxxxxx
Namn Namnsson

Om du HAR konto i Canvas eller inte hittar kursen, maila webbteamet@ki.se och meddela att du vill gå kursen. Gärna enligt denna mall:
Hej, Jag har fått i uppdrag att redigera sidorna xxx och xxx och behöver gå kursen i Drupal.
Mitt KI ID är xxxxxx
Namn Namnsson

Konto och inlogg på ki.se

Alla som har KI ID kan logga in i Drupal. Då skapas ett konto med rättighet att redigera din egen profilsida. Detta konto kan webbteamet ge ytterligare rättigheter för dig som var redaktör i Drupal 7 eller har genomgått utbildningen i Drupal 8 och ska redigera innehåll på ki.se.

Logga in genom att klicka på länkarna nedan. Första gången ska du klicka på ALLA länkarna

Det är först när du har loggat in som webbteamet kan ge dig redaktörsrättigheter. Vi kommer att kontinuerligt att sätta rättigheter och skicka ett mail till dig när du kan börja redigera ditt innehåll.

När du har fått dina rättigheter så kan du klicka på vilken som helst av länkarna ovan för att komma åt allt du har tillgång till att redigera på ki.se. Du växlar mellan domänerna och de olika verktygen för att skapa listor genom att gå till "Workbench".

Utveckling av ki.se

Karolinska Institutets webb har genomgått en uppgradering och utveckling. Detta har överlag gått smidigt, men innebär ändå några buggar och problem.

Här hittar du information om detta, samt om hur du får kontot i Drupal som sedan kan tilldelas rättigheter.

Om du vill veta mer om tidsplanen och om utvecklingen av ki.se gå till sidan om vidareutvecklingsprojektet.

Om du har frågor, kontakta Webbteamet via Viktoria Olausson:

Viktoria Olausson

Kommunikatör digitala tjänster