Mediekontakter och nyheter

Som statligt universitet har Karolinska Institutet både skyldighet och en önskan att berätta för omvärlden om vår verksamhet. Kontakter med journalister ingår som en viktig del i detta arbete, men också egen nyhetsförmedling på till exempel ki.se. Här hittar du det viktigaste som du som verksam vid KI bör känna till om nyheter, pressmeddelanden och mediekontakter på jobbet.

Kontakta kommunikationsavdelningen

Presstjänsten nås på 08-524 860 77 eller pressinfo@ki.se. Ordinarie öppettider: 09.00–20.00 på vardagar, 09.00–17.00 på helger. Observera att under jul- och nyårshelgerna samt under påskhelgen och midsommarhelgen är presstjänsten stängd. Perioden 4-31 juli 2022 är presstjänsten öppen endast vardagar 09.00-17.00.

Nyhetsredaktören nås på nyheter@ki.se under kontorstid.

Vänligen observera att kommunikationsavdelningen har färre medarbetare i tjänst under semesterperioden och därmed begränsade möjligheter att hjälpa forskare med nyheter och pressmeddelanden. Vi ber om förståelse för detta.