Färger i KI:s grafiska profil

Karolinska Institutet har en färgpalett som ska skapa igenkänning och samtidigt vara flexibel. Här hittar du en överblick av våra tre profilfärger och hur du använder dom.

Example of the plum colour: a square in a purple plum colour.

Huvudfärg

Karolinska Institutets huvudfärg är plommon. KI-plommon är en viktig del av vårt varumärke och vår grafiska identitet. Därför ska den, när det är möjligt, alltid användas i kommunikation där KI är avsändare.

Att tänka på!

Även när en institution, enhet eller avdelning inom KI är avsändare, till exempel om du gör en affisch för en föreläsning ni anordnar, gäller fortfarande KI:s grafiska profil.

Så använder du huvudfärgen plommon

Huvudfärgen plommon ska, när det är möjligt, vara den färg som är mest framträdande. Du kan använda plommon som bakgrundsfärg på en avsändarbård, färgplattor och som textfärg.

Färgkod plommon

• CMYK: 20.100.0.40

• PMS: 228

• HEX: #79084A
    • RGB: 135.0.82

Komplementfärger

I vår grafiska profil ingår två komplementfärger som kan kombineras med huvudfärgen: cyklamen och grå.

Example of the cyclamen colour: a square in a bright pink colour.
    Exempel på komplementfärgen cyklamen.

Färgkod cyklamen

• CMYK: 0.100.20.5
    • PMS: 214

• RGB: 212.9.99
    • HEX: #D40963

Så använder du komplementfärgen cyklamen

Använd cyklamen som ett komplement till plommon. Till exempel på mindre eller delar av grafiska element, linjer, mindre figurer eller färgplattor. Kombinationen av plommon och cyklamen är ovanlig och ger därför effektiv igenkänning.

Två exempel på hur komplementfärgen cyklamen kan användas.
    Example of a grey colour: a square in a dark grey colour.
    Exempel på komplementfärgen grå.

Färgkod grå

• CMYK: 0.0.0.25
    • PMS: 877

• RGB:128.128.128
    • HEX: #808080

Så använder du komplementfärgen grå

Profilfärgen grå är en färg som du enkelt kan kombinera med både huvudfärgen och med cyklamen. Den är en neutral färg som fungerar i som ett bra komplement till de starkare färgerna, samtidigt som du kan använda den i vilken design som helst.

Använd på grafiska element, figurer, linjer eller färgplattor.

Den grå komplementfärgen tillsammans med plommon.

Använda andra färger än plommon, cyklamen och grå?

Du har tillgång till ett oändligt antal tilläggsfärger, du kan använda vilken färg du vill, så länge plommon är huvudfärg och mest framträdande.

Använd till exempel på mindre element i din layout, tillsammans med avsändarbården i plommon.

Högtidsfärger

Högtidsfärgerna guld och silver får användas vid akademiska ceremonier och andra högtidliga sammanhang. För att använda högtidsfärgerna behöver du ett godkännande från Kommunikationsavdelningen.

Sofia Lindberg

Kommunikatör