Skriva ut, skanna och kopiera för medarbetare

EduPrint är en centralt upphandlad utskriftstjänst för KI. Här hittar du information om hur du lägger till skrivaren på din dator, kopplar ditt kort till utskriftssystemet samt hämtar utskrifter på skrivaren.

En Ricoh eduPrint-skrivare. Foto: Tabea Kemna.

En eduPrint-skrivare är av märket Ricoh och har en färgskärm. Du loggar in med ditt KI-kort via en kortläsare.

Studenter hittar stöd för utskrift och kopiering på Bibliotekets sidor.

Manualer

Med eduPrint skrivarna kan du skriva ut, skanna och kopiera.

Översikt över eduPrint-skrivarnas funktioner (pdf)

Du hittar skrivaren i listan över skrivare när du skriver ut: "eduPrint KI på edp-ki-prn01".

Om du inte skrivaren installerat kan du också skriva ut via webbportalen. Logga in med ditt KI ID.

Utskriftsportalen

Guide Så skriver du ut från utskriftsportalen

Lägga till skrivaren i Windows 7

Här är det enklaste sättet att lägga till skrivaren på en windows 7 dator.

1. Öppna Word.
  2. Öppna utskriftsrutan genom att trycka ”ctrl” + ’p’ eller Klicka på ”file” och sedan ”skriv ut”.
  3. Klicka på ner-pilen under ”skrivare” och välj ”lägg till skrivare” näst längst ner i listan.
  4. I pop-up rutan som öppnas skriver man in eduPrint och trycker sedan sök.
  5. När eduPrint-KI kommer upp så dubbelklickar man på den.
  6. Efter dubbelklick kan det ta upp till 40 sekunder innan skrivaren är installerad.

Lägga till skrivaren som standardskrivare

Om eduPrint ska vara förinställd och väljas automatiskt när du skriver ut kan du lägga till eduPrint som standardskrivare.

1. Vill man lägga till eduPrint som standardskrivare så öppnar man kontrollpanelen.
  2. Där väljer man ”enheter och skrivare”
  3. När du ser eduPrint så högerklicka på den skrivaren och välj ”använd som standardskrivare”

Nu ska den vara förinställd som standardskrivare för alla program.

Koppla ditt kort till skrivaren

Första gången du vill du hämta en utskrift måste du koppla ditt kort till skrivaren.

Koppla kort till skrivaren (pdf)

Hämta utskrift

Har du lagt till en utskrift i utskriftskön kan du hämta ut den vid varje eduPrint-skrivare på KI, t.ex. i ANA 8, Biomedicum eller Neo.

Hämta utskrift på skrivaren (pdf)

Bra att veta

• Om pappret tar slut innan hela utskriften har skrivits ut, raderas ditt utskriftsjobb. Anledning är att inte någon annan ska kunna få tag i dina dokument när pappret sedan fylls på.
  • När du skannar dokument är din mejladress förinställd. Vi på IT-avdelningen jobbar för närvarande på att man ska kunna byta till valfri mejladress, till exempelvis arkivets.

Kontakt

Vid frågor kring utskriftstjänsterna kan du vända dig till IT-supporten på IT-support@ki.se.

Mer information för inloggade medarbetare

Det finns mer information för dig som arbetar i följande grupper

• Odontologi
  • Universitetstandvården