Trådlösa nätverk på campus

Du kan koppla upp dig på wifi på Karolinska Institutets campusområde. Det finns olika nät för anställda, studenter, samarbetspartner och gäster.

För medarbetare med KI-dator: KI Staff

KI Staff är ett trådlöst nätverk som du som har en KI-dator har åtkomst till. En KI-dator är en dator som hanteras av IT-avdelningen vid den centrala universitetsförvaltningen. Nätverket startar automatiskt när du vill surfa trådlöst och behöver ingen inloggning.

När du är uppkopplat till KI Staff behöver du inte ansluta via VPN. Du har automatiskt tillgång till alla KI:s resurser.

För studenter och medarbetare utan KI-dator: eduroam

Om du inte har en KI-dator eller är student kan du använda nätet eduroam. Du hittar instruktioner för hur du installerar och ansluter till eduroam i manualerna nedan.

För att kunna ansluta till eduroam första gången måste du vara ansluten till nätet, till exempel via en nätverkskabel eller annat trådlöst nät.

Manualer

Guider för att installera eduroam på din PC/Mac och iPhone/Android

Vill du komma åt KI:s interna resurser via eduroam måste du koppla upp dig till VPN-tjänsten.

När du har installerat eduroam blir du automatiskt inloggad varje gång du får täckning av ett eduroam-nät.

Visste du att?

Eduroam är ett samarbete mellan högskolor och universitet i hela världen för att underlätta nyttjandet av varandras trådlösa nätverk. Eduroam finns tillgängligt på många lärosäten både i Sverige och utomlands. Använd alltid inställningarna som gäller för Karolinska Institutet, även på platser utanför KI:s campus.

OBS! När du har bytt ditt lösenord - kom även ihåg att skriva in ditt nya lösenord för att ansluta till eduroam.

För samarbetspartner: KI Access

Anställda på någon av KI:s samarbetspartner, som exempelvis Region Stockholm, kan ansluta sig till nätet KI Access. Från KI Access når du vissa av KI:s resurser. Nätet är tillgänglig till exempel i Bioclinicum.

För att få tillgång till KI Access kan du vända dig till din IT-support på din organisation.

För gäster: KI Guest

På KI:s campus i Solna och Flemingsberg finns ett trådlöst gästnät (wifi), som besökare till konferenser och seminarier kan använda. Gästnätet är tillgängligt på samma område som KI:s egna trådlösa nätverk.

För att få uppgifterna för inloggning till gästnätet, kontakta receptionen i Aula Medica på telefonnummer 08-524 866 00 eller reception@ki.se alternativt IT-ansvariga på din institution.

För att inte överbelasta nätet ska KI Guest bara användas av gäster och inte av anställda eller studenter.

Support

Vid eventuella problem eller frågor, kontakta Helpdesk.

Mer information för inloggade medarbetare

Det finns mer information för dig som arbetar i följande grupper

  • OF.Odontologi
  • OV.Universitetstandvården
Logga in med KI-ID
MP
Innehållsansvarig:
2023-02-13