Viktigt när du söker forskarutbildningskurser

Om du har sökt KI:s forskarutbildningskurser tidigare och därmed har en skapad personlig profil i systemet, kontrollera alltid dina uppgifter inför en ny ansökan. Vi ber också dig som söker kurser att vara extra uppmärksam när du skickar in din ansökan så att du försäkrar dig om att din ansökan har registrerats. Ta alltid för vana att dubbelkolla detta.

Tänk på följande när du söker forskarutbildningskurser:

Innan du ansöker

Se alltid över din personliga profil, om du har skapat en sådan tidigare. Om något har förändrats sedan du senast sökte kurser, t ex om du blivit antagen som doktorand eller blivit postdoc på KI, kom ihåg att uppdatera din profil. Denna information ligger till grund för behörighet och urval vid antagning och måste vara korrekt för att din ansökan ska vara giltig.

Om du har ett KI-konto (med ett KI-ID) är det detta du loggar in med, i annat fall med det konto du skapat (eller nu skapar om du är ny användare):
http://kiwas.ki.se/katalog/apply/loginInfo

Observera att det krävs att du antingen är doktorand eller disputerad för att vara behörig för antagning till våra forskarutbildningskurser.

Har du en pågående ansökan till forskarutbildning?

Du räknas som doktorand först när du har mottagit ett beslut om antagning till forskarutbildning från den aktuella institutionen. Om du väntar på ett sådant beslut och vill söka kurser för kommande termin, anger du dig som tillhörande sökandekategorin ”övriga sökande”. I din motivering till sökt kurs kan du beskriva var du befinner dig i processen.

Kursgivaren kan dock inte anta dig till kursen förrän du har blivit antagen till forskarutbildning och därmed också är behörig att antas till kurser. Det är därför viktigt att du uppdaterar din personliga profil i KIWAS så snart du fått besked om antagning till forskarutbildning. Om detta sker efter att kurskatalogen har stängt är det också viktigt att du i samband med detta meddelar kursgivaren via e-post.

Ansökan

När du skickat en kursansökan via KIWAS, kontrollera genast att kursen listas under Mina kurser. Detta är en bekräftelse på att din ansökan har registrerats. Du ska också ha fått ett bekräftelsemejl skickat från noreply@ki.se till den mejladress du uppgett i din personliga profil.

Om din ansökan inte registrerats, skicka ansökan igen. Vid vidare tekniska problem, kontakta it-supporten via deras självserviceportal. Om du saknar ett KI-konto (med KI ID), använd e-postadressen selfservice@ki.se.

Antagning

Vid antagning kommer du att få ett antagningsmejl skickat till dig från kursgivaren med ett bifogat handledarintyg.

Du svarar på antagningserbjudandet inom utsatt tid genom att:
1) logga in via http://kiwas.ki.se/katalog och svara under Mina kurser.
och
2) returnera signerat handledarintyg.

Om det inte är möjligt att signera handledarintyget för hand, kan detta lösas genom att bilägga ett bekräftande mejl från handledaren. Tänk då på att ändå fylla i intyget och att aktuell kurs och kursdatum ska framgå av handledarens tillstyrkande. Ett annat alternativ är att handledaren använder elektronisk signatur med EduSign.

AG
Innehållsgranskare:
Anna Gustafsson
2023-04-25