Pedagogiska nätverket på Teams

Vill du ha tips, dela med dig av dina erfarenheter och höra hur andra upplevt knivigheter i sin undervisning? Dela och lär, diskutera och samarbeta tillsammans med dina peers i det pedagogiska nätverket i Teams.

Bilder av kommunikation och idéer mellan människor.

Det heter att tillsammans är vi starka och sällan har det varit mer aktuellt än nu. Det finns ett öppet team i Teams: ”Pedagogiskt nätverk”. Där hoppas vi på Enheten för Undervisning och lärande (UoL) att du kan hitta nya samarbeten och både få tips och inspiration för ditt arbete. 

Över tid bygger vi detta samtal och lärande tillsammans, och skulle du vilja jobba vidare i en viss grupp så hör av dig så skapar vi en kanal till din grupp. Välkommen!

Aktiviteter i nätverket

Det pedagogiska nätverket är alltid öppet! Du är alltid välkommen att göra ditt inlägg, ställa din fråga och kommentera på någon annans inlägg.

UoL kommer vidare löpande att presentera olika aktiviteter anslutna till nätverket. Det kan vara chattar inom olika teman och strömmade innehåll som vi diskuterar. Här ser vi gärna att det är något vi bygger tillsammans. Har du något du skulle vilja berätta om eller diskutera? Välkommen att lämna förslag och önskemål om olika teman för diskussioner i formuläret för förslag.

 

Vem kan använda teamet? 

Det pedagogiska nätverket i Teams är avsett för dig som har ett pedagogiskt uppdrag på KI.

För tillfället, på grund av tekniska restriktioner, finns teamet endast tillgängligt för personer med KI-id. Diskussionen är tillgänglig endast för inloggade användare.

Språkpolicy

Du kan göra inlägg på både svenska och engelska, men om du vill att de flesta ska kunna läsa dina inlägg är det bättre att skriva på engelska.  

Det finns en bra översättningstjänst inbyggd i Teams: klicka på ··· symbolen på meddelandet du vill översätta och klicka sedan på Översätta.

Hur hittar jag Teams-appen?

Om du inte redan har Teams i Office kan du logga in via länken på sidan Office 365 för medarbetare.

När du har loggat in kan du se Teams-ikonen bland de andra Office 365-tjänsterna. Har du redan Teams installerat på din dator eller mobil kan du gå direkt till nästa steg "Hur registrera sig....". 

 
Hur Teams visas i Office 365 menyn.

Hur går jag med i teamet?

Det finns två sätt:

  1. Om du redan använder Teams kan du klicka på Gå med i eller Skapa ett Team (längst ner till vänster på Mac eller PC) och sedan hovra muspekaren över GRP_Pedagogiskt nätverk och klicka på Anslut till teamet.
  2. Använd direktlänken till teametObs: Om du är inte redan är inloggad, kommer du behöva logga in.

Efter att du har registrerat dig i teamet kommer det att alltid visas bland dina teams.

Vad är Teams och hur använder jag det?

Teams är en del av Microsofts Office 365-paketet och kan användas som en yta för asynkron diskussion och samarbete. Inom ett team i Teams kan man ha flera kanaler för diskussioner kring olika ämnen. Alla som jobbar eller studerar på KI har tillgång till Teams-tjänsten. Teams kan användas inom en webbläsare och är tillgänglig som en app på iPhone, Android, Mac och PC. 

Om du vill läsa mer om Teams kan du göra det på sidan om Microsoft Teams. Du kan också titta på Microsofts egen introduktion till tjänsten.

Om du av någon anledning inte lyckas komma in i Teams kan du kontakta Andrew Maunder.

MedEd Lab

MedEd Lab är en serie seminarium som är webbaserade. De ordnas av Enheten för Undervisning och lärande (UoL) och är till för alla involverade i att utbilda på Karolinska Institutet. Allt ifrån dig som utbildar större delen av din tillvaro till dig som endast "gästspelar" och forskar eller är kliniskt aktiv större delen av din arbetstid. Gemensamt är att vara nyfiken på utbildningsfrågor och en önskan om att både dela med sig och hitta inspiration.

Vi vill knyta an till er och diskutera våra utbildningar och undervisning. Från det lilla till det stora, det kan vara något konkret just nu till mer teoretiska eller strukturella bitar, från lärande i en verksamhet till vad aktuell forskning kommit fram till. Tillsammans hoppas vi skapa ett forum att lära ihop samtidigt som vi utprovar nya metoder.

Vi ordnar cirka ett webbinarium i månaden och framtida MedEd Lab annonseras i Pedagogiska nätverket i Teams, och i kalendern på sidan Undervisning och lärande.