Pedagogiska nätverket i Teams

Vill du ha tips, dela med dig av dina erfarenheter och höra hur andra upplevt knivigheter i sin undervisning? Dela och lär, diskutera och samarbeta tillsammans med dina peers i det pedagogiska nätverket i Teams.

Bilder av kommunikation och idéer mellan människor.

I Teams finns ett öppet team: ”Pedagogiskt nätverk” där du kan hitta nya samarbeten och få tips och inspiration för ditt arbete. 

Teamet är startat av Enheten för Undervisning och lärande (UoL). Över tid bygger vi detta samtal och lärande tillsammans, och skulle du vilja jobba vidare i en viss grupp så hör av dig så skapar vi en kanal till din grupp. Välkommen!

Aktiviteter i nätverket

Det pedagogiska nätverket är alltid öppet - välkommen att göra ditt inlägg, ställa din fråga och kommentera på någon annans inlägg.

Enheten för Undervisning och lärande presenterar löpande olika aktiviteter anslutna till nätverket. Det kan vara chattar inom olika teman och strömmat innehåll som vi diskuterar. Här ser vi gärna att det är något vi bygger tillsammans! Har du något du skulle vilja berätta om eller diskutera? Välkommen att lämna förslag och önskemål om olika teman för diskussioner i formuläret för förslag.

Vem kan använda teamet? 

Det pedagogiska nätverket i Teams är avsett för dig som har ett pedagogiskt uppdrag på KI.

På grund av tekniska restriktioner finns teamet endast tillgängligt för personer med KI-id. Diskussionen är tillgänglig endast för inloggade användare.

Språkpolicy

Du kan göra inlägg på både svenska och engelska, men om du vill att de flesta ska kunna läsa dina inlägg är det bättre att skriva på engelska.  

Det finns en bra översättningstjänst inbyggd i Teams: klicka på ··· symbolen på meddelandet du vill översätta och klicka sedan på Översätta.

Hur hittar jag Teams-appen?

Om du inte redan har Teams i Office kan du logga in via länken på sidan Office 365 för medarbetare.

När du har loggat in kan du se Teams-ikonen bland de andra Office 365-tjänsterna. Har du redan Teams installerat på din dator eller mobil kan du gå direkt till nästa steg "Hur registrera sig....". 

Hur Teams visas i Office 365 menyn.

Hur går jag med i teamet?

På grund av några tekniska begränsningar kommer vi att göra om anmälningsprocessen till nätverket. Än så länge kan du skicka en epost till denna adress.

Vad är Teams och hur använder jag det?

Teams är en del av Microsofts Office 365-paketet och kan användas som en yta för asynkron diskussion och samarbete. Inom ett team i Teams kan man ha flera kanaler för diskussioner kring olika ämnen.

Alla som jobbar eller studerar på KI har tillgång till Teams-tjänsten. Om du vill läsa mer om Teams kan du göra det på sidan om Microsoft Teams. Du kan också titta på Microsofts egen introduktion till tjänsten.

MedEd Lab

MedEd Lab är en serie webbinarium som ordnas av Enheten för Undervisning och lärande (UoL) för alla som är involverade i att utbilda på Karolinska Institutet. Allt ifrån dig som utbildar större delen av din tillvaro till dig som endast "gästspelar" och forskar eller är kliniskt aktiv större delen av din arbetstid. Gemensamt är att vara nyfiken på utbildningsfrågor och en önskan om att både dela med sig och hitta inspiration.

Vi vill knyta an till er och diskutera våra utbildningar och undervisning. Från det lilla till det stora, det kan vara något konkret just nu till mer teoretiska eller strukturella bitar, från lärande i en verksamhet till vad aktuell forskning kommit fram till. Tillsammans hoppas vi skapa ett forum att lära ihop samtidigt som vi utprovar nya metoder.

Vi ordnar webbinarium löpande och du hittar dem på Pedagogiska nätverket, i Pedagogiska nätverket i Teams samt i kalendern på sidan Undervisning och lärande.