FixIT-teamet informerar

KI Box och KI Cloud (OwnCloud) skall avvecklas. KI Box stängs av vid nyår 2020. Vi i FixIT rekommenderar att data från dessa tjänster snarast flyttas över till OneDrive. Tänk också på att de filer som ni har delat med andra och har delats med er måste delas om i OneDrive.

OneDrive

De flesta har redan OneDrive installerat då det ingår i Office.

Det går att ladda hem från office.com, logga in med ditt KI ID. Finns även som app till mobiler och plattor.

För Mac-användare

En viktig sak som främst gäller för MAC-användare är att dessa tecken i filnamn inte stöds av OneDrive ~ ”# % & *: < >? / \ { | }. Inledande och avslutande blanksteg i fil-eller mappnamn är inte heller tillåtna.

Central information

Det har gått ut Information om förändringarna från IT-avdelningen. Informationen vänder sig främst till de institutioner som köper sin IT-support från centrala IT-avdelningen: https://medarbetare.ki.se/forandringar-i-datalagringen.

För användare inom FixIT:s institutioner gäller endast att KI Box och KI Cloud kommer avvecklas.

Tvåstegsverifering

Tvåstegsverifiering skall aktiveras som standard för OneDrive. Anledningen till detta är att det krävs för att man skall kunna lagra känsliga persondata. Tjänsten för detta heter Microsoft Authenticator. Många har redan denna app på sin telefon då den krävs för att komma igång med Office365. Leta efter denna app i din telefon.

Screenshots for the configuration of multifactor authentication by app.

Om ni inte har appen finns det instruktioner här: https://medarbetare.ki.se/konfigurera-multifaktorautentisering-via-app

Kontakta FixIT om ni har frågor

Ni är alltid välkomna att kontakta FixIT om ni har frågor om dessa eller andra IT-relaterade frågor.

fixit@ki.se