Undervisa digitalt på distans

Här hittar du information och länkar till resurser och verktyg som du kan använda för att hålla lektioner eller föreläsningar på digitalt på distans, som Canvas, Zoom, skärminspelning och Padlet.

Lär dig just nu

Kalender

Tips i terminsstart

I Canvas finns en ny tipssida inför terminsstart, med manualer som är särskilt bra för dig som är lärare (eller administratör).

Glad man vinkar till mötesdeltagare via digitalt möte.
Foto: Getty Images

Undervisning via Zoom 

Som medarbetare på KI kan du använda verktyget Zoom för undervisning och möten för upp till 300 personer.

Publicera, distribuera och samla kursmaterial

Behöver du lära dig mer om att publicera, distribuera och samla kursmaterial med Canvas?

Skärminspelning

Två killar tittar på datorskärm
Det finns många resurser och verktyg för att undervisa digitalt på distans. Foto: Erik Cronberg

Att komma igång med skärminspelning behöver inte vara svårt. Vill du skapa egna föreläsningar för flipped classroom kan du göra det på din egen dator.

Skärminspelning för videoföreläsning

Digital anslagstavla i Padlet

Padlet fungerar som en online-anslagstavla där du bidrar till innehållet tillsammans med andra. Du kan ställa in om en Padlet ska vara öppen för samarbete eller om den ska vara stängd. I arbetsytan går det att lägga till film, ljud, bilder, text och dokument. Verktyget fungerar i alla webbläsare och finns som app. Du kan bädda in en Padlet på en sida i Canvas så att dina studenter kan delta i den.

Enheten för Undervisning och lärande (UoL) har köpt in verktyget och alla KI-användare har under september 2020 fått ett mejl med inloggningsuppgifter. 

Undervisa tillgängligt

Hur kan du konkret bemöta och undervisa studenter med funktionsvariation – utan att tillgänglighetsproblem behöver uppstå. Läs mer om Undervisa tillgängligt.

Tips på utrustning

Bra utrustning underlättar för dig som arbetar och undervisar digitalt på distans. Här hittar du några prisvärda tips på headset och webbkamera.

Digital examination på distans

För dig som ska genomföra digitala examinationer på distans finns olika system att använda. Läs mer på sidan om digital examination.

Support

Använd formuläret Kontakta oss om digitalt lärande för support och handledning i frågor som rör digitalt lärande. 

Diskussion och stöd med andra lärare

Pedagogiskt nätverk i Teams

Vill du ha tips, dela med dig av dina erfarenheter och höra hur andra upplevt knivigheter i sin undervisning? Dela och lär, diskutera och samarbeta tillsammans med dina peers i det pedagogiska nätverket i Teams.

Facebook-grupp

Digital omställning i högre utbildning nu