Riktlinjer för e-postsignatur för KI

Det är viktigt att vi använder en enhetlig och tydlig e-postsignatur i all kommunikation där KI är avsändare. Här finner du riktlinjer för hur e-postsignaturer med KI som avsändare ska se ut.

Använd signaturen både när du skickar e-post inom och utanför KI. Du hittar även information om hur du justerar teckensnitten till Arial i e-post/mejl (det förvalda teckensnittet Calibri ska ej användas). För engelska versioner var vänlig byt språk på webbsidan.

Kort version (med payoff)

Förnamn Efternamn | Titel
Avdelning | Karolinska Institutet
Karolinska Institutet – ett medicinskt universitet

Lång version (med profiltext)

Förnamn Efternamn | Titel
Avdelning | Karolinska Institutet
______________________________________

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står KI för den enskilt största andelen av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Kort version – kombinationsanställning

Förnamn Efternamn

Titel 1 | Titel 2
Avdelning för Karolinska Institutet | Karolinska Institutet
Avdelning för t ex Karolinska Universitetssjukhuset | Karolinska Universitetssjukhuset
Karolinska Institutet – ett medicinskt universitet

Riktlinjer

• Texten svart
  • Teckensnitt Arial
  • Storleken 10 punkter
  • Namnet i fetstil
  • Campus Solna har postnummer 171 77 Stockholm
  • Campus Flemingsberg har postnummer 141 52 Huddinge

Det är valfritt om man vill använda kort version eller lång version. Det finns svenska och engelska versioner samt även en version för kombinationsanställning.

För att inkludera en e-postsignatur

• MS Outlook 2010: Gå till Arkiv - Alternativ - E-post - Signaturer.
  • MS Outlook äldre versioner: Gå till Verktyg – Alternativ – E-postformat – Signaturer.
  • Kopiera sedan den e-postsignatur du önskar och klistrar in den i fältet Redigera signatur.
  • Därefter fyller du i signaturen med dina egna kontaktuppgifter och klickar OK.
  • Kontrollera att länkar till din e-post och till ki.se fungerar. Länkarna ska då vara blåmarkerade och understrukna.
  • Om länkarna inte fungerar måste du skapa en hyperlänk genom att markera texten - klicka på jordgloben med länk/kedja och skriv in adressen.

Om du vill inkludera flera signaturer (t.ex. en svensk och en engelsk)

• MS Outlook 2010: Gå till Arkiv - Alternativ - E-post - Signaturer.
  • Sedan klickar du på Ny, kopierar den e-postsignatur du önskar och klistrar in den i fältet Redigera signatur.
  • I samma fönster kan du ange vilken du vill använda som standardsignatur. När du vill byta till en annan signatur öppnar du bara ett nytt e-postmeddelande och väljer en annan av dina signaturer under Inkludera – Signatur.

Inställning av standardteckensnitt i e-post

Ställ in Arial 10 pt som standardteckensnitt för dina e-post/mejl.

• MS Outlook 2010: Gå till Arkiv - Alternativ - E-post - Mallar och teckensnitt
  • MS Outlook äldre versioner: Gå till Verktyg – Alternativ – E-postformat – Mallar och teckensnitt
  • Glöm inte att spara ändringar!

Mer information för inloggade medarbetare

Det finns mer information för dig som arbetar i följande grupper

• OF.Odontologi
  • OV.Universitetstandvården