Beställ dator och licenser för programvaror

Du kan beställa programvaror och licenser via beställningsportalen Wisum. När du köpt licensen kan du installera programmen via Software Center om du har PC eller Self Service om du har Mac. På den här sidan hittar du också tjänsten Livscykelhantering som är en abonnemangstjänst för datorer.

Inköpsportalen Wisum

Du kan beställa datorer, programvara och annat IT-relaterat material i inköpsportalen Wisum. Programvaror under KI:s avtal administreras av licenssamordnaren på din institution.

Wisum är på svenska, för att se sidan på andra språk: använd Google Chrome som webbläsare, högerklicka på respektive sida och välja "översätt".

Till inköpsportalen Wisum
Licenssamordnare vid institutionerna

Inloggning

För att komma åt inköpsportalen behöver du logga in med ditt KI-inlogg (samma uppgifter som till e-postkontot). Om du har en ZZ-kod (fakturareferens) kan du beställa varor. Saknar du en ZZ-kod kan du plocka ihop en varukorg och skicka den till beställaren på din institution som kan godkänna beställningen (någon med ZZ-kod).

Ångerrätt

Ångerrätten (öppet köp) gäller endast privatpersoner.

Returhantering hårdvara

Att tänka på vid returhantering av felbeställningar:

• Produkten ska vara helt oanvänd och returneras i obruten originalförpackning.
  • Produkten returneras till leverantör med frakten betald av slutkund.
  • Returavgift debiteras av leverantör.

Leveranstid datorer

Hewlett-Packard och Dell bygger datorerna vid beställning. För leveranstider, se mer information från leverantören när du gjort din beställning i Wisum.

Lista över tillgängliga program i Wisum

Lista över tillgängliga programvarulicenser

Om du inte hittar programmet du behöver i listan, kontakta IT-support på KI

Installera program via Software Center eller Self Service

Du kan installera program via Software Center om du har PC eller Self Service om du har Mac.

Manual Software Center

Livscykelhantering av datorer

Via tjänsten livscykelhantering av datorer kan du välja mellan någon av de PC- eller MAC-datorer ITA har certifierat för i klientplattformen Karyon och har sedan datorn i 36 månader, vartefter den sedan per automatik byts ut mot en ny.

Tjänsten är baserad på en effektiv livscykelhantering av hårdvaran vilket innebär att kostnaden över de 36 månaderna blir lägre än att köpa och skriva av datorn under samma period. Vi bidrar dessutom till stora vinster för miljön och klimatet.

Mer om tjänsten livscykelhantering av datorer

Avtal för persondatorer

Notera att datorer endast får beställas via de leverantörer vi har avtal med.

Avtal för persondatorer
Tillverkare Leverantör Omfattning Avtalstyp Giltighetstid
PC Atea Sverige AB Stationära, bärbara UDC 2023-03-17 (+1 år)
Apple Atea Sverige AB Stationära, bärbara UDC 2023-03-17 (+1 år)