Program Utbildningskongressen 2024

Under årets utbildningskongress 2-3 oktober fördjupar vi oss i temat "Exploring the Human Dimensions of Education" genom olika perspektiv av samspelet mellan mänsklighet och utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Program och talare

Programmet på Utbildningskongressen är till stor del på engelska men det kommer att finnas några programpunkter på svenska. 

Programmet uppdateras löpande och efter sommaren. Nedan är spikade punkter.

Introduktion

Annika Östman Wernerson, rektor Karolinska Institutet, och Maria Watter, verksamhetschef Undervisning och lärande.

Keynote: Gabrielle Finn

The Human Touch: Integrating Humanities into Healthcare teaching and research - Gabrielle Finn.

Workshoppar

Art, humanities and health professions education: two skills based workshops - Jonas Nordquist & Lucy Glendinning.

Bedömning och återkoppling i klinik (dag 2 -eftermiddagen) - Du får tillsammans med Riitta Möller  ta del av det senaste forskningsutbudet och möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter. Vi belyser perspektiv från såväl studenter som vårdgivaren. Denna eftermiddag vänder sig till dig som är handledare, AKA eller kanske studentsamordnare på KTC.  För dig som är ny inom din profession på KI, Region Stockholm eller privata vårdgivare och vill få grundläggande kompetens, eller så är du erfaren och vill uppdatera dig och dela med dig av dina erfarenheter. 

Symposium 

MedEd research in Sweden and Norway, where are we and what may be next? Terese Stenfors, Monika Kvernenes och Samuel Edelbring.

Fullt program

Fler workshops och seminarier kommer att publiceras. Du hittar mer information om talare och program för Utbildningskongressen på den engelska sidan Programme Education Congress 2024

När: 2-3 oktober, 2024. 
Var: KI:s campus i Solna.
Vem: Utbildningskongressen är en mötesplats för dig som är involverad i eller intresserad av utbildningsfrågor på KI, både på campus och inom hälso- och sjukvården.