Office 365 för medarbetare

Office 365 innehåller en stor mängd verktyg, så som molnversioner av Word, Excel, PowerPoint och Teams.

Inloggning i Office 365

Logga in i Office 365

I inloggningsfönstret anger du din mejladress, varefter systemet leder dig genom inloggningsprocessen.

I nästa steg behöver du logga in med tvåstegsverifiering genom appen Microsoft Authenticator. 
Så här aktiverar du tvåstegsverifiering

Hur ska jag använda Office 365?

Office 365 innehåller ett brett utbud av molnbaserade verktyg som du kan använda fritt i ditt dagliga arbete. Utforska gärna själv verktygen för att hitta de lösningar som passar dig och dina behov bäst.

Hur skiljer sig Office 365 från det vanliga officepaketet?

De klassiska Office-programmen installeras på din dator, vilket ger dig tillgång till Outlook, Word, Excel och PowerPoint.

Med Office 365 får du förutom installationen på din dator också tillgång till webbversioner av officeprogrammen, appar till iOS och Android, samt en hel mängd nya verktyg som låter dig jobba mer flexibelt än tidigare.

Vilka verktyg finns i Office 365?

I Office 365-portalen finns mängder av inbyggd hjälp som visar vilka de olika verktygen är och hur de fungerar.

Det bästa sättet att komma igång är helt enkelt att testa. Kanske hittar du något nytt som passar just dina behov. Gemensamt för alla verktyg är att de kräver att du är inloggad i plattformen för att de ska gå att använda. Nedan följer några enkla beskrivningar av de vanligaste verktygen.

E-utbildningar om Office 365 tillgängligt via Teams

E-utbildningar om Office 365 tillgängligt via Teams

I programmet Microsoft Teams kan du enkelt nå Microsofts olika e-utbildningar för Office 365 via appen Learning Pathways. I Learning Pathways hittar du genomgångar på engelska av OneDrive, Teams och andra Office 365 program. Du kan även gå med i grupper för att lära av andra.

Om appen inte är synlig i Teams i din navigering under "Filer", kan du söka fram applikationen. Klicka på de tre punkterna, ”Fler appar i navigeringen” och lägg till Learning Pathways eller klicka på ikonen ”Appar” och sök efter appen där.

Outlook

Du kan enkelt komma åt din e-post, kalender och kontakter från vilken enhet som helst genom att använda Outlook i Office 365. Webbversionen av Outlook fungerar i stort på samma sätt som när du har Outlook installerat på din dator. Du kommer att känna igen dig direkt när du sätter igång.

Outlook är KI:s standardklient för e-post och den som fungerar med tvåstegsverifiering. 

Microsofts support för Outlook

OneDrive

OneDrive är din personliga lagringsyta i Office 365. Om du har en KI-dator som installerats med Windows 10 ansluts dina personliga dokumentfoldrar i utforskaren direkt till OneDrive, vilket innebär att de dokument du sparar där även lagras i molnet så att du enkelt kan komma åt dem från dina andra enheter. Du kan även dela filer med andra utanför KI. Du som är anställd eller anknuten kan lagra 5TB i OneDrive. 

Microsofts support för OneDrive

OneNote

OneNote är ett digitalt anteckningsblock som ger dig många nya alternativ för att hantera dina anteckningar. OneNote ser till att anteckningar från alla dina olika enheter sparas på samma plats, vilket ger dig friheten att själv välja vilken enhet som passar dig bäst för varje givet tillfälle. Om du har en surfplatta med stöd för penna kan du exempelvis ta digitala anteckningar för hand, eller använda OneNote som ritblock för skisser. Om du har fört mötesanteckningar är det också enkelt att dela dina OneNote-anteckningar med de andra deltagarna.

Microsofts support för OneNote

Teams

Teams är ett samarbetsverktyg som gör det möjligt att arbeta i grupp kring exempelvis ett projekt, både med externa och interna medlemmar. Som medlem i ett team kan du kommunicera direkt med de andra medlemmarna via chat, samtal eller video, arbeta med dokument i teamets filbibliotek och ansluta till andra Office 365-verktyg som behövs för teamets syfte.

Microsofts support för Teams

Online-kurs för att komma igång med Teams

Planner

Planner är ett enkelt planeringsverktyg som kan användas för att hålla koll på olika uppgifter som behöver utföras i exempelvis ett projekt. Planner fungerar väl tillsammans med Teams, där man kan tilldela teamets medlemmar olika uppgifter och diskutera och dokumentera utfallet av en uppgift.

Microsofts snabbguide för Planner

Delve

Delve är ett kraftfullt sökverktyg som hjälper dig att snabbt hitta information bland de dokument du har tillgång till.

Delve hanterar också din profil och den information som presenteras där. Du kan själv gå in och uppdatera din profil för att hjälpa dina kollegor med mer relevant information om vem du är och vad du jobbar med. Startsidan i Delve presenterar information om hur du och dina närmaste kollegor arbetar i plattformen.

Microsofts snabbguide för Delve