Skip to main content

Office 365 för medarbetare

När din mejllåda flyttas till KI:s nya e-postmiljö får du tillgång till Office 365. Office 365 innehåller en stor mängd verktyg, så som molnversioner av Word, Excel, PowerPoint och Teams.

Mejllådorna flyttas institutionsvis under första halvan av 2019.

Inloggning i Office 365

I inloggningsfönstret anger du din epostadress, varefter systemet leder dig genom inloggningsprocessen.

För de allra flesta räcker det att ange lösenordet till ditt KI-login, men vissa användargrupper måste också använda en autentiseringsapp i mobiltelefonen för att verifiera sin identitet i ett extra inloggningssteg.

Hur ska jag använda Office 365?

Office 365 innehåller ett brett utbud av molnbaserade verktyg som fritt kan användas i ditt dagliga arbete. Du uppmuntras att själv utforska verktygen för att finna de lösningar som passar dig och dina behov bäst.

Hur skiljer sig Office 365 från det vanliga officepaketet?

De klassiska Office-programmen installeras på din dator, vilket ger dig tillgång till Outlook, Word, Excel och PowerPoint.

Med Office 365 får du förutom installationen på din dator också tillgång till webbversioner av officeprogrammen, appar till iOS och Android, samt en hel mängd nya verktyg som låter dig jobba mer flexibelt än tidigare.

Vilka verktyg finns i Office 365?

I Office 365-portalen finns mängder av inbyggd hjälp som visar vilka de olika verktygen är och hur de fungerar.

Det bästa sättet att komma igång är helt enkelt att testa. Kanske hittar du något nytt som passar just dina behov. Gemensamt för alla verktyg är att de kräver att du är inloggad i plattformen för att de skall gå att använda. Nedan följer några enkla beskrivningar av de vanligaste verktygen.

Outlook

Ikonen för OutlookDu kan enkelt komma åt din epost, kalender och kontakter från vilken enhet som helst genom att använda Outlook i Office 365. Webbversionen av Outlook fungerar i stort på samma sätt som när du har Outlook installerat på din dator. Du kommer att känna igen dig direkt när du sätter igång.

OneDrive

Ikonen för OneDrive.OneDrive är din personliga lagringsyta i Office 365. Om du har en KI-dator som installerats med Windows 10 ansluts dina personliga dokumentfoldrar i utforskaren direkt till OneDrive, vilket innebär att de dokument du sparar där även lagras i molnet så att du enkelt kan komma åt dem från dina andra enheter.

OneNote

Ikonen för OneNote.OneNote är ett digitalt anteckningsblock som ger dig många nya alternativ för att hantera dina anteckningar. OneNote ser till att anteckningar från alla dina olika enheter sparas på samma plats, vilket ger dig friheten att själv välja vilken enhet som passar dig bäst för varje givet tillfälle. Om du har en surfplatta med stöd för penna kan du exempelvis ta digitala anteckningar för hand, eller använda OneNote som ritblock för skisser. Om du har fört mötesanteckningar är det också enkelt att dela dina OneNote-anteckningar med de andra deltagarna.

Teams

Ikonen för Teams.Teams är ett samarbetsverktyg som gör det möjligt att arbeta i grupp kring exempelvis ett projekt. Som medlem av ett team kan du kommunicera direkt med de andra medlemmarna via chat eller Skype, arbeta med dokument i teamets filbibliotek och ansluta till andra Office 365-verktyg som behövs för teamets syfte.

Planner

Ikonen för Planner.Planner är ett enkelt planeringsverktyg som kan användas för att hålla koll på olika uppgifter som behöver utföras i exempelvis ett projekt. Planner fungerar väl tillsammans med Teams, där man kan tilldela teamets medlemmar olika uppgifter och diskutera och dokumentera utfallet av en uppgift.

Delve

Ikonen för Delve.Delve är ett kraftfullt sökverktyg som hjälper dig att snabbt hitta information bland de dokument du har tillgång till.

Delve hanterar också din profil och den information som presenteras där. Du kan själv gå in och uppdatera din profil för att hjälpa dina kollegor med mer relevant information om vem du är och vad du jobbar med. Startsidan i Delve presenterar information om hur du och dina närmaste kollegor arbetar i plattformen.