Grundkurs i Canvas (via Zoom)

Canvas grundpubliceringskurs ger dig grunderna du behöver för att kunna skapa och redigera ditt kursmaterial i ett kursrum i Canvas.

Kursen genomförs på distans i Canvas med ett uppstartsmöte och en avstämning efter kursens slut.

Kursens upplägg

Kursen består av två delar:

Del 1

• Du ska som student göra några uppgifter i en mikro-kurs.
  • Du kommer att få tillgång till denna kurs när du anmäler dig till grundkursen. Du får ett mejl med instruktioner en vecka innan det uppstartsmötet som du väljer nedan.
  • Du får göra dessa uppgifter när du vill men observera att du måste ha avslutat mikrokursen innan vi träffas i Zoom för vårt uppstartsmöte. Uppgifterna tar högst en timme att göra.

Del 2

• Anmäl dig till uppstartsmöte.
  • Inför del 2 får du tillgång till Canvas grundpubliceringskurs online för lärare. Kursen är uppdelad i moduler och du får instruktioner på vad du själv ska göra i varje avsnitt. Genom att skapa din egen kurs får du träna på att skapa och publicera innehåll. Du jobbar i din egen takt med uppgifterna under två veckor.
  • Vi erbjuder en avstämning via Zoom efter första veckan och efter sista veckan, tid efter överenskommelse. Du kommer även att få en inbjudan till en kurs som ger dig lärarrättigheter i Canvas.

Uppstartsmöte

För att hjälpa dig att komma igång med dessa moduler och de uppgifter du ska göra i Canvas grundpubliceringskurs erbjuder vi dig en uppstartsmöte via Zoom som du behöver anmäla dig till.

På detta uppstartsmöte tittar vi först på Canvas från ett studentperspektiv och går sedan igenom mikro-kursen från studentvyn samt lärarvyn. Vi visar dig viktiga inställningar som du ska göra på ditt konto, som aviseringar och e-post. Därefter tar vi en kort introduktion till publicering i Canvas.

Du jobbar i din egen takt med uppgifterna under två veckor, därefter erbjuder vi en avstämning via Zoom (tid efter överenskommelse).

Kursdatum

Uppstartsmöte

• 22 mars 2022 12.00-13.00, med avstämningar 29 mars och 5 april 12.00-13.00.

Anmäl dig till kursen här

Grundkurs i Canvas (nätbaserad)

Grundkursen finns också helt nätbaserad. Du hittar mer information om den på Högskolepedagogiska kurser