Grundkurs i Canvas (via Zoom)

Med Canvas grundpubliceringskurs får du grunderna du behöver för att kunna skapa och redigera ditt kursmaterial i ett kursrum i Canvas.

Kursens upplägg

Kursen genomförs på distans i Canvas med ett digitalt uppstartsmöte och en digital avstämning efter kursens slut.

Kursen består av två delar:

Del 1

  • Du ska som student göra några uppgifter i en mikro-kurs.
  • Du kommer att få tillgång till denna kurs när du anmäler dig till grundkursen. Du får ett mejl med instruktioner en vecka innan uppstartsmötet (se datum nedan).
  • Du får göra dessa uppgifter när du vill men observera att du måste ha avslutat mikrokursen innan vi träffas i Zoom för vårt uppstartsmöte. Uppgifterna tar högst en timme att göra.

Del 2

  • Anmäl dig till datum för uppstartsmöte. 
  • Inför del 2 får du tillgång till Canvas grundpubliceringskurs online för lärare. Kursen är uppdelad i moduler och du får instruktioner på vad du själv ska göra i varje avsnitt. Genom att skapa din egen kurs får du träna på att skapa och publicera innehåll.
  • Du jobbar i din egen takt med uppgifterna under fyra veckor.
Dekorativ bild.
Foto: Getty Images.

Uppstartsmöte

För att hjälpa dig komma igång med dessa moduler och de uppgifter du ska göra i grundpubliceringskursen erbjuder vi dig ett uppstartsmöte via Zoom som du behöver anmäla dig till (datum nedan). På detta uppstartsmöte tittar vi på Canvas först från ett studentperspektiv och går sedan igenom mikro-kursen från studentvyn och lärarvyn.

Vi visar dig viktiga inställningar som du ska göra på ditt konto som aviseringar och e-post. Därefter tar vi en kort introduktion till publicering i Canvas.

Avstämning

Vi erbjuder en avstämning via Zoom efter första veckan och efter sista veckan, tid efter överenskommelse. OBS! Förslag på avstämningsmöten finns vid kursdatum nedan. Du kommer även att få en inbjudan till en kurs som ger dig lärarrättigheter i Canvas.

Efter avslutad grundkurs får du tillgång till en Canvastips-kurs som ger dig inspiration och exempel på fortsatt publicering i Canvas.

Aktuella kursdatum

Höst 2023

Obs, kursen är inställd på grund av för få anmälda.

  • Uppstart: 6 november kl. 12.00-13.00

Grundkurs i Canvas (nätbaserad)

Grundkursen finns också helt nätbaserad. Du hittar mer information om den på Högskolepedagogiska kurser

Kontakt

Använd formuläret Kontakta oss om lärplattform och digitala verktyg om du vill komma igång med Canvas handledning. 

CB
Innehållsgranskare:
Louise Grännsjö
2023-10-31