Primula VIS

Primula är Karolinska Institutets system för löne- och personaladministration. Systemet består av två delar, PA-webben och klienten. PA-webben används av alla anställda när de t.ex. ska söka semester eller registrera en resa. Klienten används främst av lönespecialister och andra administratörer samt av personalkonsulter.

Målgrupp

Den primära målgruppen för uppgifterna från Primula i VIS är KI:s ledning, ledning vid institutioner och andra nyckelfunktioner som i arbetet har ett behov av information om de anställda.

Applikationer

I VIS finns i idag två applikationer med statistik från Primula.

  • I applikationen Personalstatistik kan du t.ex. söka fram medellönen för befattningen ”forskare” och få fram lönestatisk baserat på alla forskare anställda inom KI.
  • I applikationen Personalstatistik detaljer visas samma statistik men du ser endast uppgifter avseende din institution, dvs. ett mindre urval personer. I personalstatistik detaljer kan du istället gå ner på individnivå och se enskilda anställdas uppgifter.

Båda applikationerna innehåller statistik om löner, antal anställda/antal helårsarbetskrafter samt uppgifter om sjukfrånvaro.

Fördelar med Primula i VIS

  • Enklare - med några få klick får du en enkel och överskådlig bild av personalen på din institution. Växla mellan olika rapporter på ett ögonblick för att ytterligare analysera ditt urval. Lika enkelt går det att jämföra med andra institutioner.
  • Snabbare - slipp långa väntetider för att få fram en rapport. Informationen uppdateras så fort du har gjort ett val. På ett ögonblick kan du också ändra ditt urval och jämföra resultaten med varandra.
  • Snyggare - vissa rapporter i VIS går idag att få presenterade som diagram. Med VIS kan vi lättare anpassa presentationerna efter KI:s interna behov.

Behörighet

För att få behörighet till VIS fyller du i behörighetsblanketten som du hittar längst ner på sidan under "Dokument". Administrativ chef, prefekt eller motsvarande skall skriva under ansökan. Maila sedan blanketten till vis@ki.se så läggs din behörighet upp.

Inloggning i VIS

Logga in med ditt vanliga användarnamn (KI-ID) och lösenord som du använder när du loggar in i KI:s mailsystem.

Logga in här

Support

Om du har tekniska poblem med VIS kan du söka i sammanställningen över vanliga inloggningsproblem som du hittar under FAQ VIS under "Dokument" längst ner på sidan.

Handledning och Utbildning

Handledning avseende applikationerna hittar du under Dokument längst ner på sidan. Vi håller utbildning utefter behov - om du önskar utbildning i VIS så maila till vis@ki.se så återkommer vi när vi har tillräckligt många anmälningar. Vi utför även institutionsutbildningar - om ni ser ett behov av att vi kommer och besöker er institution och informerar om VIS så maila vis@ki.se.

Dokument

UL
Innehållsgranskare:
Camilla Sjögren
2023-11-22