Guide till Medarbetarportalen

Medarbetarportalen vänder sig till dig som är anställd eller anknuten till Karolinska Institutet. Här ska du kunna hitta det du behöver för att på ett smidigt lösa arbetsuppgifter och få information om vad som händer på universitetet.

Förstasidan

Nedan ser du översta delen av Medarbetarportalens förstasida i desktopläge (alltså inte så som den ser ut i mobilen) och vad du kan hitta här.

Medarbetarportalen i maj 2023
Medarbetarportalen Foto: n/a

Huvudmenyn

I huvudmenyn högst upp på sidan finns länkar till Din anställning, Stöd och verktyg, Utbildning, Forskarutbildning, Forskarstöd, På plats på campus och Vårt KI.

Din anställning 

Rättigheter, skyldigheter och möjligheter för dig som är anställd på Karolinska Institutet.  

Stöd och verktyg 

Stöd och verktyg som du behöver för att kunna lösa dina arbetsuppgifter kopplade till din yrkesroll. Här hittar du t.ex. IT-stöd, kommunikationsstöd, samlade länkar för dig som chef m.m. 

Utbildning

Stöd för lärare och andra som arbetar med utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid KI.

Forskarutbildning

Här finns information om utbildning på forskarnivå för dig som är doktorand, kursgivare eller handledare. 

Forskning

Stöd för din forskning från din första idé, till den slutliga publiceringen av ditt forskningsresultat.

Vårt KI 

Övrig information om KI som du som medarbetare behöver känna till, till exempel styrning, organisation, campusinformation, kartor, miljö och hållbarhetsarbete. 

Innehåll på startsidan

Löpsedel

Till vänster på sidan på storskärm finns ett kurerat urval av nyheter som lyfts med en puff och ofta även bild. 

Digitala verktyg

I drop-downlistan Digitala verktyg hittar du ingångar till system som du behöver för att till exempel hitta avtal, uppdatera KI.se, söka ledigt, administrera anknytna, läsa din epost via webbläsaren och så vidare. De mest eftersökta verktygen har vi lyft ut till knappraden under Jag vill: Exempelvis Byta lösenord på mitt KI-konto, Redigera min profilsida, Rapportera en incident, Boka en lokal, Läsa min e-post på webben eller äta lunch på campus. 

Nyheter

Alla

Under rubriken Alla ligger en automatisk lista på alla nyheter med datum och rubrik samt en länk till KI:s nyhetssida.

Medarbetare

Under rubriken Medarbetare ligger en automatisk lista på alla nyheter riktade till anställda och anknutna. 

Mina grupper

Här finns nyheter riktade till den eller de grupper du är en del av, tex institution, avdelning, mm. 

Driftsinfo

Under rubriken Driftsinfo hittar du nyheter och info om tekniska problem och uppdateringar och vad som sker med byggnader, utrustning, dataprogram och annat som hör till driften av universitetet och som är relevant för dig som medarbetare. Om du stöter på problem av teknisk natur, kolla här om någon störning är aviserad. 

RSS-prenumeration

Driftsinfo, nyheter och kalender har möjlighet till RSS-prenumeration, alltså att få uppdateringar skickade till Outlook eller till din webbläsare. 
Läs mer om RSS här

Lokal webb

Under rubriken Lokal webb hittar du ingångar till institutioners och byggnaders egna sidor. De ligger ibland bakom inlogg och då kan du bara komma åt dem om du tillhör den institutionen eller byggnaden. 

Pendelbussen

I faktarutan om pendelbussen finns avgångstider från Flemingsberg resp. Solna, samt en länk till en sida med mer info om bussarna. 

Riktad information

På Medarbetarportalen kan information riktat till en eller flera grupp/er av medarbetare på KI läggas till på en sida eller en landningssida. Det kan vara rutiner för en viss avdelning kring sjukanmälan eller en inbjudan till ett event avsett för personal på en specifik institution.

En sida som har riktad information har alltid länken "Mer information för ..." i sidans meny. 

Local content on a page
Lokalt innehåll på sida
Viktoria Olausson
2023-06-09