Guide till Medarbetarportalen

Medarbetarportalen vänder sig till dig som är anställd eller anknuten till Karolinska Institutet. Här ska du kunna hitta det du behöver för att på ett smidigt lösa arbetsuppgifter och få information om vad som händer på universitetet.

Förstasidan

Nedan ser du översta delen av Medarbetarportalens förstasida i desktopläge (alltså inte så som den ser ut i mobilen) och vad du kan hitta här.

First page of the Staff portal
Medarbetarportalens förstasida

Driftsinfo

Under rubriken Driftsinfo hittar du nyheter och info om tekniska problem och uppdateringar och vad som sker med byggnader, utrustning, dataprogram och annat som hör till driften av universitetet och som är relevant för dig som medarbetare. Om du stöter på problem av teknisk natur, kolla här om någon störning är aviserad. 

RSS-prenumeration

Driftsinfo, nyheter och kalender har möjlighet till RSS-prenumeration, alltså att få uppdateringar skickade till Outlook eller till din webbläsare. 
Läs mer om RSS här

Digitala verktyg

I drop-downlistan Digitala verktyg hittar du ingångar till system som du behöver för att till exempel hitta avtal, uppdatera KI.se, söka ledigt, administrera anknytna, läsa din epost via webbläsaren och så vidare. De mest eftersökta verktygen har vi lyft ut till knappraden under Jag vill: Byta lösenord på mitt KI-konto, Redigera min profilsida, Rapportera en incident, Boka en lokal, Läsa min e-post på webben, Godkänna en faktura, och  Hantera och dokumentera forskningsdata.

Lokal webb

Under rubriken Lokal webb hittar du ingångar till institutioners och byggnaders egna sidor. De ligger ibland bakom inlogg och då kan du bara komma åt dem om du tillhör den institutionen eller byggnaden. 

Nyheter

Under rubriken Nyheter till höger ligger en automatisk lista på nyheter riktade till medarbetare, bara med datum och rubrik samt en länk till KI:s nyhetssida. I mitten av sidan finns ett kurerat urval av nyheter som lyfts med en puff och ofta även bild. 

Pendelbussen

I faktarutan om pendelbussen finns avgångstider från Flemingsberg resp. Solna, samt en länk till en sida med mer info om bussarna. 

Kalender

Under rubriken Kalender till vänster ligger en automatisk lista på kalenderhändelser på hela KI, bara med datum och rubrik och en länk till KI:s kalender. 

Dagens lunch

De lunchställen på eller nära Campus Solna och Campus Flemingsberg som har menyer online länkas till här.

Övrigt

Nederst på sidan finns puffar med info om presstjänst, profilprodukter, KI:s bibliotek, försäljning av labutrustning samt försökspersoner sökes. Vidare finns info för dem som surfar med Internet Explorer om att det inte är bra för sidans visning. 

Huvudmenyn

I huvudmenyn högst upp på sidan finns länkar till Din anställning, Stöd och verktyg, Utbilda och forska, På plats på campus och Vårt KI.

Din anställning 

Rättigheter, skyldigheter och möjligheter för dig som är anställd på Karolinska Institutet.  

Stöd och verktyg 

Stöd och verktyg som du behöver för att kunna lösa dina arbetsuppgifter kopplade till din yrkesroll. Här hittar du t.ex. IT-stöd, kommunikationsstöd, samlade länkar för dig som chef m.m. 

Utbilda och forska 

Information, verktyg och erbjudande för ditt arbete med kärnverksamheten, dvs. utbildning och forskning på KI 

Vårt KI 

Övrig information om KI som du som medarbetare behöver känna till, till exempel styrning, organisation, campusinformation, kartor, miljö och hållbarhetsarbete. 

Riktad information

På Medarbetarportalen kan information riktat till en eller flera grupp/er av medarbetare på KI läggas till på en sida eller en landningssida. Det kan vara rutiner för en viss avdelning kring sjukanmälan eller en inbjudan till ett event avsett för personal på en specifik institution.

En sida som har riktad information har alltid länken "Mer information för ..." i sidans meny. 

Local content on a page
Lokalt innehåll på sida