Boende

Det råder brist på hyresbostäder i Stockholm och köerna till ett rum eller en lägenhet är i regel långa. KI Housing erbjuder boende för internationella studenter/forskare vid Karolinska Institutet.

KI Housing

Du bör ansöka om boende via KI Housing så snart som möjligt. Om du inte får något boende genom KI Housing måste du hitta boende på egen hand, se andra boendealternativ.

Wenner-Gren Foundations

Wenner-Gren Stiftelserna erbjuder lägenheter för utländska forskare med doktorsexamen. Du bör anmäla dig till kön så snart som möjligt (t.ex. 18-20 månader före ditt startdatum) och senast 6 månader efter att du anlänt till Sverige. 

Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB)

SSSB tillhandahåller studentbostäder för medlemmar i SSCO-anslutna studentkårer i Stockholmsområdet. Du måste vara medlem i en SSCO-ansluten studentkår under hela din hyrestid. 

Private sublets for KI coworkers

annonser från hyresvärdar som hyr ut och hyresgäster som letar efter rumskamrater (delat boende)

Hemförsäkring

Du behöver en hemförsäkring oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa. En hemförsäkring skyddar ditt hem och dina saker, till exempel om du råkar ut för en brand, vattenskada eller inbrott. I hemförsäkringar ingår även ett reseskydd, rättsskydd, ansvarsskydd och överfallsskydd. 

Mer information på den engelska sidan

UT
Innehållsgranskare:
Ulla Tunkara
2024-04-02