Skip to main content

VPN-tjänst

När du jobbar på distans kan du koppla upp dig via VPN (Virtual Private Network) för att nå KI:s nät och interna resurser - till exempel gemensamma mappar på en filserver.

Med VPN-tjänsten fungerar din dator precis som den gör när du sitter på campus. Det innebär att du identifieras som KI-anställd och får direkt tillgång till t.ex. elektroniska tidskrifter utan extra inloggning.

Inloggning till VPN sker via två steg:

  1. Användarnamn och lösenord (ditt KI ID)
  2. En engångskod som genereras i appen PointSharp. Mer information om hur du laddar ner PointSharp hittar du i manualerna.

Manualer

I manualerna hittar du hjälp för att komma igång med VPN, dvs. att ladda ner VPN och appen PointSharp för att generera engångskoden som krävs för inloggningen.

Ladda ner klienten och logga in med dessa manualer:

Behöver du en ny aktiveringskod?

Är du redan igång med VPN och har t.ex. fått en ny telefon, hör av dig till it-support@ki.se, som skickar en ny aktiveringskod till dig.

Tvåstegsverifiering utan mobiltelefon

Inloggning med appen PointSharp fungerar bara om du har en smart mobil. Om du har en mobiltelefon som inte kan ladda ner appar, kan du köpa en dosa för att generera engångskoden. Fyll i beställningsblanketten och mejla den till it-support@ki.se.

Beställningsblankett Dosa för engångskoden

Denna dosa är personlig och du måste hämta den personligen och legitimera dig eftersom det är en säkerhetshandling.

Vi återkommer när dosan är klar att hämtas ut hos IT-Support i Administrationshuset, Nobels väg 5, Campus Solna eller hos IT-support på Campus Flemingsberg.

Kontakt vid frågor

Har du några frågor, hör gärna av dig till IT-support.