”Viktigt med någon som kan motivera och uppmuntra”

Möt Julio Minguillón, förvaltningsledare på UoL, men framförallt enhetens hälsoambassadör!

Julio Minguillon
Julio Minguillon Foto: N/A

Hej Julio, berätta, vad gör en hälsoambassadör?

En hälsoambassadör ska främja hälsangenom att motivera kollegorna att utföra olika aktiviteter och uppmuntra till aktiva pauser som kan vara bra för kroppen, till exempel under möten. Det handlar inte bara om fysiska aktiviteter utan även andra aktiviteter som kan vara bra för själen också, till exempel meditation. En hälsoambassadör ska samarbeta med ledningen för att uppmuntra att skapa hälsoaktiviteter i samband med till exempel möten och genom att peppa alla att utnyttja friskvårdstimmen. Vi ska också verka som stöd för kollegorna som behöver bli uppmuntrade för att börja träna.

 

Vad lockade dig att ta uppdraget?

Jag har en bakgrund inom Judo och amerikansk fotboll och har alltid tränat. Jag själv har haft mina stunder då jag inte har haft lust att träna men har fått tillbaka motivationen genom att prata med exempelvis mina vänner. Därför tycker jag att det är viktigt med någon som kan motivera och uppmuntra. Under pandemin började jag göra guidade meditationer som hjälpte till att hålla mig i balans då situationen var så speciell för alla. Jag tränar så mycket jag kan och pratar mycket om träning med min familj och mina vänner. Därför tänkte jag att jag skulle passa för uppdraget.

 

Vilka aktiviteter planerar du för UoL under året?

Förutom Pep@work, där vi redan har ett stort team, så har jag tillsammans med Maria Watter planerat olika aktiviteter i samband med våra UoL- möten, då är i princip alla är på plats. Jag tänker presentera några olika aktiviteter som förhoppningsvis passar alla, för alla kan göra något och använda friskvårdstimmen för det.

 

Kan man höra av sig till dig om man har en motivationsdipp i träningen?

Absolut! Det kan man göra. Vi kanske till och med kan gå och träna tillsammans!

LG
Innehållsgranskare:
Sara Lidman
2023-03-29