Vår nya HR-chef

Mona Hellstadius har nyss kommit tillbaka från drygt ett års föräldraledighet och klivit på den nyinrättade tjänsten som HR-chef vid NVS.

Porträtt av Mona Hellstadius, HR-chef på NVS.
Mona Hellstadius, HR-chef på NVS. Foto: Selma Wolofsky

Hur är det att komma tillbaka efter ett drygt års föräldraledigt?

– Det känns väldigt roligt och stimulerande att vara tillbaka, har tur att få arbeta med personer som jag uppskattar väldigt mycket vilket förhöjer dagarna! Jag ska erkänna att det även känns riktigt lyxigt (om än ovant) att få njuta av varmt kaffe om dagarna. Det har såklart hänt väldigt mycket på ett år men på samma gång känns det nästan inte som att jag varit borta alls.

Hur ser du på din nya roll? Vad innebär din nya roll?

– Det nya är att jag har ett tydligare uppdrag från Prefekt och Administrativ chef att driva HR-arbetet på NVS och arbeta för hur vi på bästa sätt kan stötta våra medarbetare inom området. Det känns roligt och stimulerande att arbeta i en organisation där HR-stödet värdesätts.

Hur länge har du varit på NVS/KI?

– Jag började på NVS år 2014 så har passerat sju år sedan min första dag.

Vad gjorde du innan du kom hit? Vad har du för bakgrund?

– Jag arbetade tidigare som enhetschef i Umeå kommun, där jag dessförinnan studerade. Flyttade från Umeå i samband med att jag började på NVS. Jag kom då från en helt annan verksamhet än den vi befinner oss i vilket jag tycker varit väldigt lärorikt.

Hur kopplar du bäst av från jobbet när du är ledig?

– Gillar naturen och mår som bäst i fjällen dit vi ofta åker när vi är lediga. Nu närmar vi oss en härlig vintersäsong och jag hoppas det kommer bli lite skidåkning.

Vad är det bästa som hänt dig i livet?

– Att bli förälder är svårslaget!

Annika Clemes
2023-11-22