Välkommen till Biomedicum

Här kan du som är ny och du som redan arbetar i Biomedicum hitta värdefull information som rör huset. Du kan även ladda ner Biomedicums introduktionsguide.

Passerkort

Om du är ny som medarbetare i Biomedicum, måste du först genomföra ett Laboratoriesäkerhetstest. Det finns ett test för adminstrativ personal och ett för laboratoriepersonal. När du klarat testet så aktiveras ditt passerkort till  Biomedicum.

När testet är genomfört kommer HR-avdelningen i administrationskvarteret A3 att godkänna ditt tillträde.  Du kan hämta ditt passerkort i receptionen på våning 3. 

Säkerhetstestet har utvecklats särskilt för de som arbetar i lokalerna eller i laboratorierna på Karolinska Institutet, med syftet att alla ska ha samma grundläggande förståelse för säkerhet, 

För de som vill lära sig mer, erbjuder KI flera kurser i arbetsmiljö och laboratoriesäkerhet. Kurser som arrangeras av MIljö- och säkerhetsenheten. 

För behörighet till vissa rum krävs signerad blankett. Ladda ner blanketten "Ansökan om utökad behörighet för labb i Biomedicum på svenska".

Ansökan om utökad behörighet för labb i Biomedicum på svenska

Biomedicums besökssystem

Det finns ett besökssystem vid receptionen i Biomedicum. Det är utrustat med en knapp som du kan använda om du vill ringa till jourhavande säkerhetsvakt. Det kan bli aktuellt om du är i byggnaden på kvällar och helger och säkerhetsvakten är på sin runda. 

När din besökare kommer

Han /hon registrerar sig i besöksterminalen. 

Du kommer att få ett telefonsamtal från systemet. Systemet kommer att ringa dig från numret 80133 (lägg gärna in det i dina kontakter på mobilen för kommande besök), med följande budskap: 

"XXX väntar på dig i receptionen, var god tryck 1 för att bekräfta eller 2 för att tala med gästen!" 

Detta händer vid de två olika alternativen:

  • För att bekräfta besöket: tryck 1 och avsluta samtalet. Besökaren är då bekräftad och en besöksbricka med QR-kod skrivs ut. Besöket blir loggat i systemet och du går och tar emot din besökaren på plan 3. 
     
  • Du kan prata med den som besöker dig genom att trycka 2. Efter att du tryckt 2 får du en ny instruktion: ”Ni kan nu tala med gästen. Efter avslutat samtal var god tryck 1 om gästen skall registreras”.


Som besöksmottagare ansvarar du själv för att ta emot dina besök och att svara i telefon när du väntar besök.
Besökssystemet ringer upp dig från nummer 80133.

 

För- registrering av besökare:

Om du ska ta emot en grupp besökare kan du för-registrera dem via Check In- funktionen. 

Gå till: Check in funktionen här och logga in med ditt KI-ID . Fyll i namn och datum/tid för dina besökare. 

 

När din besökare går

Efter besöket kan du antingen följa med till plan 3 och släppa ut din besökare eller så går besökaren ner till plan 3 och använder QR-koden på besöksbrickan för att öppna en speed gate. Där måste gästen scanna sin besöksbricka för att checka ur systemet. Därefter ska gästen slänga sin bricka och lämna tillbaka platsfickan i receptionen. 

Frågor

Om du har några frågor, kontakta FM helpdesk eller receptionen på våning 3.