Uppdateringar och kända fel i Drupal

Här samlar vi information om åtgärder, kända fel och buggar i Drupal (ki.se med underdomänerna utbildning.ki.se, nyheter.ki.se och medarbetare.ki.se). Här ser du de vanligast förekommande frågorna vi får just nu.

Störningar för redaktörer

Många redaktörer upplever att det ibland (men inte alltid) går långsamt eller mycket långsamt att redigera. Det står och snurrar när man ska lägga till block, promo browsern beter sig underligt, det är svårt att ladda upp dokument m.m. Ibland händer för redaktörer som sitter på KI:s trådade nät, ibland händer för redaktörer som sitter hemma, men inte hela tiden.

Vi har genomfört åtgärder både i Drupal, i den tekniska miljön samt på KI:s nät. Dessa har inte räckt och vi fortsätter att göra allt vi kan för att komma tillrätta med problemen.

Vi uppdaterar denna driftinfo allteftersom ny information tillkommer.

Fler besvärligheter

Bra att känna till (kommer inte att åtgärdas)

  • Om du får frågor om att en besökare inte kommer åt ett dokument som du själv kommer åt som redaktör så beror det på att dokumentet är avpublicerat. Då ser du som inloggad redaktör dokumentet, men för en besökare går inte det. Om dokumentet fortfarande behövs måste du alltså publicera det igen. Se då till att dokumentet är tillgänglighetssanpassat

Kommande och genomförda uppdateringar

Öppna verkstäder för redaktörer

Ta med din dator och kom till en verkstad. Du jobbar med ditt eget innehåll och webbteamet är på plats för att svara på frågor och hjälpa till.

Open workspaces in Drupal

KW
KI webbförvaltning
2022-10-18
Jenny Hermansson