Uppdateringar och kända fel

Här samlar vi information om åtgärder, kända fel och buggar av ki.se i Drupal 8. Här ser du de vanligast förekommande frågorna vi får. 

Felmeddelande när du försöker ladda upp ett dokument och sedan spara en sida?

Vi har just nu problem med att man får felmeddelanden när man försöker ladda upp ett dokument direkt på en sida och sedan spara sidan.

Gör så här istället (tills felet blir åtgärdat):

  1. Gå till Content / Document / Add document
  2. Ladda upp ditt dokument
  3. Gå tillbaka till sidan det ska finnas på och länka till "existing document" på vanligt sätt. Då kommer ditt dokument att fungera.

Bilder saknas i nyhets- och kalenderlistor

Bilder följer inte med till nyhets- och kalenderlistor. För besökare på webbplatsen syns bilderna, däremot kan det vara problem för inloggade redaktörer (pröva gärna med inkognitofönster). Det ser rätt ut i widget, men inte på själva sidan. Undersökning pågår.

Fler besvärligheter

  • När du lägger till flera grupper från IDAC på en nyhet eller kalenderhändelse, så listas noden flera gånger, viktigt att veta att det alltså inte finns flera versioner, det ser bara ut så.
  • Om du får frågor om att en besökare inte kommer åt ett dokument som du själv kommer åt som redaktör så beror det på att dokumentet är avpublicerat. Då ser du som inloggad redaktör dokumentet, men för en besökare går inte det. Om dokumentet fortfarande behövs måste du alltså publicera det igen. se då till att dokumentet är tillgängligt

Uppdateringar av ki.se

Öppna verkstäder för redaktörer

Ta med din dator och kom till en verkstad. Du jobbar med ditt eget innehåll och webbteamet är på plats för att svara på frågor och hjälpa till.

Open workspaces in Drupal