Telefonkonferens, SMS-tjänst och kontaktcenter Trio

Tjänster inom telefoni är telefonkonferens, SMS-tjänsten, fax och systemet för att skapa ett kontaktcenter, Trio.

Telefonkonferens

InConference

Om du vill sätta upp ett konferenssamtal gör du det via InConference. Se guiden längre ner på sidan (under rubriken guider).

Videomöten

Du kan använda dig av våra e-mötestjänster som Teams eller Zoom för att boka videomöten. Läs mer om dessa tjänster på E-möten vid KI på Medarbetarportalen.

SMS-tjänst SMS Connect

Med sms-tjänsten SMS Connect kan du skicka sms till många mottagare, t.ex. om du vill hålla kontakt med deltagare i en studie.

Vid frågor om tjänsten kan du vända dig till telefoniansvarig på din institution.

Beställ konto och prislista

Support

Leveransstatus vom visas i Historik på kontot

  1. Enroute: Meddelandet är skickat från oss till operatören samt accepterat av operatören och är på väg att skickas till mottagaren.
  2. Delivered: Meddelandet är mottaget av mottagarens enhet.
  3. Expired: Tidsgränsen (TTL) för meddelandet har gått ut, meddelandet har inte nått mottagare. Detta kan bero på att mottagarens mobil har varit avstängd, utanför täckning eller så har mottagaren befunnit sig utomlands samtidigt som roaming har varit inaktiverat.
  4. Deleted: Meddelandet har skickats till operatör, men sedan raderas från utgående kö innan det har levererats till mottagare. Mottagaren har då alltså inte fått meddelandet. Detta kan bero på flera orsaker, som t.ex. att abonnemanget stängts av, begränsningar i abonnemanget och/eller fel hos operatören.
  5. Undeliverable: Ungefär samma som för Expired, fast detta kan ges innan tidsgränsen (TTL) har gått ut. Kan på bero på t.ex. felaktig mottagarenhet, eller begränsningar i abonnemanget likt roaming el dylikt.
  6. Accepted: Samma som Enroute, fast ges oftast endast kort efter att det skickats.
  7. Invalid: Numret är på något sätt felaktigt, eller begränsningar i abonnemanget.
  8. Rejected: Begränsningar i abonnemanget och/eller mottagarens enhet. Kan också bero på att för många meddelanden har skickats inom en viss tidsperiod eller andra begränsningar satta av operatör.
  9. Unknown: Sätts av SMS Teknik när status ej kommit efter TTL passerat.

Support SMS Teknik

SMS Tekniks Support (vardagar 08:00-17:00)
E-post: info@smsteknik.se
Telefon: 0524-103 50

Fax

Är du i behov av att kunna skicka eller ta emot fax? Faxtjänsten innebär att du skickar och tar emot fax via din epost istället för en traditionell faxmaskin.

För mer information, kontakta centrala IT-supporten.

Kontaktcenter Trio

För att beställa Trio, kontakta centrala IT-supporten.

Nu finns Trio även som app! Ett enkelt och smidigt sätt att komma åt programmet även utan dator.