Förändringar och buggrättningar i IDAC

Här hittar du de senaste uppdateringar och buggrättningar i IDAC. Sidan uppdateras löpande.

Återöppna stängda konton

När du vill återaktivera ett KI-ID måste du kunna verifiera att personens nuvarande identifierare (t.ex. personnummer, samordningsnummer, passnummer, nationellt ID eller Ladok ID) stämmer överens med identifieraren som har tidigare varit kopplat till KI-ID:t. Om personen inte har funnits vid din institution och du inte kan slå upp identifieraren själv, kontakta it-support@ki.se med KI-ID och verifierad identifierare.

Mejlnotifikation om stängning av konton från IDAC till användare och chefer kommer att pausas över sommaren

IDAC-förvaltningen kommer att pausa påminnelsemejl om kontoavslut till användare och chefer som har skickats ut från IDAC. IDAC kommer fortsätta att skicka mejl till IDAC-administratörerna. Efter sommarledigheten kommer förvaltningsgruppen att se över innehållet och mottagare av de automatiska mejlen från IDAC.

Mejla bara till en supportadress

Var god och mejla bara till en supportadress,

Vid frågor/problem med

När du mejlar till båda adresserna i samma mejl skapar ärendehanteringssystemet ett ärende per mejladress om samma problem, vilket leder till längre svarstider.

Om du skulle skicka till fel supportgrupp löser vi det genom att lägga ärendet vidare till rätt grupp. Vill du komplettera ditt ärende, svara på bekräftelsen du får av vårt ärendehanteringssystem, ändra inte ämnesraden. Båda supportgrupperna är bemannade under hela sommaren.

Överför identitet / Transfer identity

Du som chef får idag mejl med rubriken ” Överför identitet / Transfer identity".

När en ny person skapas eller flyttas till din avdelning/enhet kan du som chef begära ytterligare åtkomst till organisationsmappar för den berörda personen innan personen har åtkomst till systemet IDAC och kan göra detta själv. Om det inte behövs ytterligare åtkomst så kan du bortse från mejlet tillsvidare.

Profilsidor

Befattningen som syns på din profilsida och som kan hämtas till andra ställen på KI:s webb är baserade på befattningarna som finns i Primula. De befattningar som finns i Primula är styrda från Statistiska centralbyrån (SCB) och är gemensam för gemensam statistik inom statliga myndigheter.

Profilsidor och annan personalinfo på ki.se uppdateras inte förrän webben kopplas till det nya systemet IDAC. Detta sker tidigast i augusti 2019.
De flesta har sin befattning som titel på sin profilsida. Har du angett någon annan titel kommer den att försvinna i samband med detta. Det går att då gå in på sin profilsida och lägga in denna information själv.

Konton och så kallad graceperiod

På denna sida hittar du all info om vad som händer med ditt konto när du avslutar studier, anknytning eller anställning på KI.
Vad händer med mitt konto när jag slutar på KI?

Vad du som admin ska underhålla kontinuerligt

Några saker som är viktiga för er i verksamheten och som ni kan göra för att underlätta för er själva är

• Säkerställ datumen på anställda - Är det fel på datumen i Primula påverkar det en persons identitet och konto i IDAC och i alla system. Förlänger ni inte i tid stängs kontot av, se ”förändringar i Graceperioden”.
  • Uppdatera Chef - Är inte chef uppdaterad på organisation så kommer det skickas till överliggande nivå
  • Organisationsinformation - Är inte organisation rätt kommer det inte synas rätt på webben

Ta kontakt med er HR admin om något av detta inte stämmer i IDAC.