En återvändare som uppskattar administration

Johanna Törnqvist är tillbaka som utbildningsadministratör vid NVS och ser stora fördelar i det nya utbildningskansliet.

Porträtt av Johanna Törnqvist, utbildningsadministratör vid NVS:s nya utbildningskansli
Johanna Törnqvist, utbildningsadministratör vid NVS:s nya utbildningskansli. Foto: Privat.

Vad arbetar du med här på NVS?

Jag arbetar som utbildningsadministratör på Utbildningskansliet, och administrerar kurser på sektionen för omvårdnad. Mina arbetsuppgifter varierar, men det är allt ifrån att skapa kurser i canvas, rapportera betyg i Ladok, skapa kursutvärderingar i KI Survey eller boka lokaler i TimeEdit. Detta innebär mycket kontakt med lärarna för att samarbetet ska fungera och arbetet ska flyta på. En hel del kontakt med studenter har jag också.

Hur upplever du att det nya utbildningskansliet fungerar? Fördelar?

Jag tycker att det fungerar jättebra, en stor fördel är att vi får en större inblick i varandras arbetsuppgifter oavsett vilken roll du har. Samt att samarbetet blir mycket enklare och får ett bättre flöde, en röd tråd i studentens väg från början till slut.

Du har ett tidigare förflutet på KI. Vad fick dig att komma tillbaka?

Jag ska vara ärlig och säga att jag saknade det administrativa arbetet. Jag tycker att arbetsuppgifterna är varierande och den ena dagen är aldrig den andra lik. Men en annan anledning till att jag kom tillbaka var att det blev en ny organisation. Jag tyckte det lät spännande och tror på ett tätt samarbete mellan de olika rollerna som jobbar administrativt med utbildningarna.

Hur länge har du varit på KI totalt? Och har du varit på fler institutioner än NVS?

Jag började på KI 2008 jobbade sedan till 2018. Nu är jag tillbaka sedan februari 2021, så totalt blir det 10,5 år. Jag har bara jobbat på NVS, men har på tre olika sektioner - omvårdnad, arbetsterapi och fysioterapi.

Vad är viktigt för dig på en arbetsplats? Vad behövs för att du ska trivas?

Det viktigaste för mig är att man trivs i gruppen, att det finns ett tydligt chefsskap, att det är högt i tak och att det finns tydliga informationsvägar. Har en arbetsplats bra sammanhållning och arbetsmiljö, så leder det oftast till att man presterar bättre.

Hur kopplar du bäst av från jobbet när du är ledig?

Tar en lång promenad runt skogarna och de fantastiska vyerna som finns här i Nykvarn där jag bor.

Vad har du för fritidsintressen?

Jag gillar att umgås med familj och vänner, fixa i trädgården och lata mig vid poolen varma sommardagar. Men att träna i olika slag får mig att fylla på med energi och ge mig återhämtning. Ett annat stort intresse jag har är att baka i alla dess slag, gärna prova på sånt som jag tidigare inte gjort.            

Vad är det bästa som hänt dig i livet?

Då mina barn föddes. Jag har en son på 18 år och en dotter på 14 år.

 

Kathrin Dellblad
2022-06-09