lotte_brandt.png

Internkonsult med uppdrag som kommunikatör för två institutioner samt i projekt kring informationshantering vid IT-avdelningen.

Charlotte Brandt

Kommunikatör

Internkonsult med uppdrag som kommunikatör för två institutioner samt i projekt kring informationshantering vid IT-avdelningen.

Om mig

Jag är internkonsult och jobbar som kommunikatör och huvudredaktör för två institutioner vid Karolinska Institutet.

Aktuella uppdrag inom Kommunikatörspoolen

Institutionen för lärande, informatik, management och etik - LIME

E-post: Kommunikation.gph@ki.se

Institutionen för Neurovetenskap - NEURO

E-post: webmaster@neuro.ki.se

Min huvudsakliga arbetsuppgift som kommunikatör är att ge strategisk och operativt kommunikationsstöd till ledningen, forskargruppsledare/enhetschefer och administrationen. Som ansvarig huvudredaktör har jag det övergripande ansvaret för institutionernas webbplatser och startsidor. Jag är även redaktör för LIME:s nyhetsbrev som skickas ut var sjätte vecka.

Jag hjälper till att utveckla nya eller existerande webbsidor, planera kommunikationen och kommunicera budskap i de rätta kanalerna både internt och externt. Jag ansvarar även för att annonsera institutionernas kalender på ki.se, halvtidskontroller, disputationer, föreläsningar eller andra evenemang. Jag bistår med korrekturläsning, översättningar, affischer och annat grafiskt material.

Tidigare erfarenhet

Jag har tidigare jobbat som assistent och webbadministratör, oftast i en internationell miljö, bl. a. inom den ideella sektorn, näringslivet och även inom forskning-och utbildningsområdet.

Utbildning

Bachelor of Fine Arts - Parsons School of Design, Paris, France. Konstutbildning med inriktning måleri, illustration och media

Övriga kurser:

  • Filma med mobilen, Sveriges Kommunikatörer
  • InDesign CC Grundkurs, Roda Utbildning, Stockholm
  • Grundkurs i Wordpress, tvådagars intensivkurs på Venter Datautbildning, Stockholm
  • Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, kvällskurs 7 tillfällen på Medborgarskolan, Stockholm
  • Digitala Bilder i Praktiken, tvådagarskurs på Företagsuniversitetet, Stockholm
Loading bibliometrics...