Verktyg och resurser för att undervisa digitalt på distans

Här finns tips och länkar till mer information om resurser och verktyg som du kan använda för att undervisa digitalt på distans - som Canvas, Zoom, Padlet och Mentimeter.

Glad man vinkar till mötesdeltagare via digitalt möte.
Det finns många verktyg att använda vid undervisning på distans. Foto: Getty Images.

Tips i terminsstart

I Canvas finns en tipssida inför terminsstart, med manualer som är särskilt bra för dig som är lärare (eller administratör).

Administration i Canvas kan du ta genvägar till manualer om administrativa funktioner och rutiner i Canvas.

Undervisning via Zoom 

Verktyget Zoom kan användas för undervisning och större möten för upp till 300 personer. Zoom kan med fördel användas i handledning mellan lärare och student eller för möten mellan studenter.

Tips! Boka personlig handledning för hur du kan använda Zoom i din undervisning. 

Microsoft Teams

Teams är det rekommenderade verktyget för samarbete mellan medarbetare på KI. Du kan chatta med kollegor och hålla videomöten med både interna och externa deltagare. Mer om Microsoft Teams.

Tips på utrustning

Bra utrustning underlättar för dig som arbetar och undervisar digitalt på distans. Här hittar du några prisvärda tips på headset och webbkamera.

Undervisa med hjälp av Canvas

Digital anslagstavla i Padlet

Padlet är en digital anslagstavla där flera kan bidra till innehållet. Du kan lägga till film, ljud, bilder, text och dokument. Du kan också bädda in en Padlet på en sida i Canvas så att dina studenter kan delta i den. Mer information om Padlet och hur du kommer igång.

Mentimeter

Mentimeter är ett lättanvänt verktyg som du kan använda för att skapa interaktiva omröstningar. Du kan använda det i presentationer eller i undervisning. Mentimeter

Kommande workshops och webbinarium

I kalendern kan du se kommande kurser och webbinarium som Enheten för Undervisning och lärande ger.