Verktyg och resurser för att undervisa digitalt på distans

Här finns tips och länkar till mer information om resurser och verktyg som du kan använda för att undervisa digitalt på distans - som Canvas, Zoom, Padlet och Mentimeter.

Undervisa med hjälp av Canvas

Grundutbildning

Du kan när som helst gå den nätbaserade grundutbildningen: Canvas grundpubliceringskurs för lärare.

Manualer och tips

I lärplattformen finns många funktioner och möjligheter när du skapar ditt kursrum. Ta hjälp av manualer och tips på sidan Skapa kursrum i Canvas för att göra det så strukturerat och inkluderande som möjligt. 

Det finns en tipssida inför terminsstart med manualer som är särskilt bra för dig som är lärare (eller administratör).

Administration i Canvas kan du ta genvägar till manualer om administrativa funktioner och rutiner.

Support 

Video i Canvas: Du som har genomfört Canvas grundutbildning kan boka personlig handledning med en pedagog om video i Canvas.

Övriga ärenden: Kontakta oss om lärplattform och digitala verktyg.

Undervisning via Zoom 

Glad man vinkar till mötesdeltagare via digitalt möte.
Foto: Getty Images.

Verktyget Zoom kan användas för undervisning och större möten för upp till 300 personer. Zoom kan med fördel användas i handledning mellan lärare och student eller för möten mellan studenter. På sidan Zoom hittar du mer instruktioner om inloggning och support. 

Resurs i Canvas

Undervisa i och med Zoom.

Handledning

Tips! Boka personlig handledning för hur du kan använda Zoom i din undervisning. 

Microsoft Teams

Teams är det rekommenderade verktyget för samarbete mellan medarbetare på KI. Du kan chatta med kollegor och hålla videomöten med både interna och externa deltagare. Mer om Microsoft Teams.

Optimera din hemmastudio

Här hittar du några enkla men effektiva tips för bild och ljud när du deltar i möten eller genomför en presentation eller föreläsning, digitalt.

Andra digitala verktyg

Padlet - en digital anslagstavla

Padlet är en digital anslagstavla där flera kan bidra till innehållet. Du kan lägga till film, ljud, bilder, text och dokument. Du kan också bädda in en Padlet på en sida i Canvas så att dina studenter kan delta i den. Mer information om Padlet och hur du kommer igång.

Mentimeter

Mentimeter är ett lättanvänt verktyg som du kan använda för att skapa interaktiva omröstningar. Du kan använda det i presentationer eller i undervisning. Mentimeter

Hybridundervisning

Information och resurser om hur du skapar bra förutsättningar för undervisning i hybrid miljö, och vilka möjligheter och utmaningar som är bra att känna till. Hybridundervisning

Lokaler för hybridundervisning

Både i Solna och Flemingsberg har lokaler kompletterats med AV-teknik för hybridundervisning. Det finns så kallade Zoom-rom och BYOD (Bring Your Own Device)-rum. Lokaler för hybridundervisning.

Workshops och webbinarium

I kalendern kan du se kommande kurser och webbinarium som Enheten för Undervisning och lärande ger.

Louise Grännsjö
2022-12-22