Välkommen Naima Kayser Leeoza!

Ny forskningsassistent vid NVS.

Porträtt av Naima Kayser Leeoza, forskningsassistent vid ARC, NVS.
Foto: Handelshögskolan.

Vad är ditt uppdrag vid NVS?/Vad kommer du att arbeta med?

Arbetsuppgifterna kommer huvudsakligen att hänga ihop med undersökningen om äldres levnadsvillkor - SWEOLD . Jag kommer att kvalitetsgranska, sammanställa och presentera SWEOLD 2021-data samt göra litteratursökningar, statistisk analys och tolkning av resultat. Utöver detta kommer mina uppgifter även att omfatta att stödja och bistå forskare med analysbara data och kvalificerade statistiska analyser, samt mer rutinmässiga forskningsuppgifter, administration och uppgifter relaterade till den utbildning som forskarna i gruppen bedriver.

Vilken sektion kommer du att arbeta på?

Jag kommer att vara en del av Aging Research Center (ARC), en sektion inom Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS).

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

Då jag tidigare varit en del av KI, vet jag hur passionerat alla institutioner på Karolinska Institutet arbetar med sina egna uppdrag, mål, individuella mål, samt tillsammans med ett kollektivt uppdrag mot kvalitetsforskning i världsklass. Med min tjänst på ARC ser jag fram emot att lära mig nya färdigheter och få kunskaper relaterade till åldrande och äldres levnadsvillkor. Att kunna arbeta för att skapa en bättre livskvalitet för den äldre gruppen människor, som jag kommer att vara en del av inom en snar framtid, är inte bara spännande utan också givande för mig.

Varifrån kommer du nu och vad har du gjort tidigare?

Jag började min akademiska resa i Sverige som forsknings- och utbildningsadministratör vid Institutionen för folkhälsa, Karolinska Institutet. Senare började jag på Handelshögskolan i Stockholm som deltidsadministratör och vid Stockholms universitet som forskningsassistent på deltid vid Institutionen för psykologi, som arbetar med förskolebarns socio-emotionella kompetens (Stockholm PATHS Project). I alla tre positioner som nämns ovan lärde jag mig att hantera den plötsliga arbetsbördan effektivt, prioritera och organisera mitt arbete och vara effektiv hela tiden.

Vad gör du när du inte arbetar?

När jag inte arbetar älskar jag att använda min hjärna för kreativa arbeten som att måla, göra små DIY(gör det själv) -projekt hemma, hantverk som nålfiltning och att läsa böcker!

Vad läser du just nu?

Jag läser just nu "Homo Deus" av Yuval Noah Harari.

Vilken är den vackraste plats du varit på?

För mig finns det många. Men den plats jag skulle älska att besöka om och om igen är "Skottland"! Jag kände att det var den vackraste och mest lugnande plats jag någonsin har besökt i mitt liv.

Vad gör dig riktigt glad?

Att kunna hjälpa andra genom mitt arbete och bidra till forskningen, ett stort leende på mitt barns läppar samt mina kreativa skapelser.