Välkommen Marina Olsson!

Ny samordnare vid NVS.

Porträtt av Marina Olsson, samordnare för forskarskolorna PUF-V, SFO-V och FIH.
Marina Olsson, samordnare för forskarskolorna PUF-V, SFO-V och FIH. Foto: Stefan Bohlin

Vilket är ditt uppdrag vid NVS?/Vad ska du arbeta med?

Uppdraget är att vara samordnare och att hålla koll på tre olika enheter med tre olika hemsidor och att sitta med i tre olika styrgrupper och protokollföra.

Vilken sektion kommer du att arbeta på?

Jag ska jobba som samordnare för SFO-V, PUF-V och FiH. Och jag har mitt rum på D3 vid den centrala ledningsadministrationen.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

Jag har redan jobbat här som konsult några månader och upptäckt vilka trevliga och hjälpsamma kollegor jag har och vilket varierande och spännande jobb det är.

Varifrån kommer du nu och vad har du gjort tidigare?

Jag kommer närmast från KTH där jag jobbade med reseräkningar och stipendier för unga forskare både nationellt och internationellt. Jag trivdes med att umgås med studenterna och fick privata frågor från dem också, som hur man hittar en förskola till sitt barn, frågor som jag försökte lösa enligt bästa förmåga.  

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag älskar att vara på stugan i Södertälje där jag går skogspromenader med grannen eller själv i svampskogen och ibland, dessvärre, träffar på vildsvin. Tur att de är skygga och att jag själv är snabbfotad!

Men jag gillar också att filosofera om livet i min bokklubb eller med nära och kära. Gärna med god mat och vin till.

Vad läser du just nu?

Jag läser mycket så jag har alltid flera böcker på gång samtidigt. Paulo Coelho är en brasiliansk författare jag gillar.

Vilken är den vackraste plats du varit på?

Det var nog i Brasilien en plats som hette Ubatuba, som låg mellan São Paulo och Rio de Janeiro. Det var ett litet samhälle med sagolika stränder och i närheten av hyddan vi bodde i var fanns det mangoträd som dignade av söta frukter. Där kunde man plocka och njuta av solmogen frukt.

Vad gör dig riktigt glad?

Omtänksamma människor. En ridtur i skogen på islandshästar. Eller en fantastisk galopp runt fältet när jag är ett med hästen.