Välkommen Malgorzata Michalowska!

Ny forskningsassistent vid sektionen för klinisk geriatrik.

Porträtt av Malgorzata Michalowska.
Malgorzata Michalowska, forskningsassistent vid sektionen för klinisk geriatrik, NVS. Foto: Privat.

Vad är ditt uppdrag vid NVS, vad kommer du att arbeta med?

Jag kommer att börja mitt arbete som forskningsassistent vid forskargruppen Nordberg Translationell Molekylär Imaging Lab, under ledning av professor Agneta Nordberg. Mitt arbete kommer att fokusera på att processa data från hjärnavbildning in vivo, och att bedöma biomarkörer för åldersrelaterade proteinopatier. Mitt huvudsakliga mål är att kunna bidra och bli en värdefull del av gruppen.

Vilken sektion kommer du att tillhöra?

Jag kommer att arbeta vid sektionen för klinisk geriatrik.

Vad ser du mest fram emot i din nya tjänst?  

Jag måste erkänna att jag är precis i början av min karriär. Därför ser jag mest fram emot de små aspekterna av mitt nya arbetsliv: att delta i möten i en internationell miljö, att dagligen lära mig nya saker, att utföra mina uppgifter och veta att mitt arbete är av hög kvalitet. Jag ser fram emot att få använda och utveckla min kunskap om neurodegenerativa sjukdomar och hjärnavbildning.

Vad har du gjort tidigare, vad har du för bakgrund? 

Jag har en masterexamen i Cognitive and Clinical Neuroscience från Maastricht University, Nederländerna. Under mitt sista studieår hade jag praktik vid ett molekylärt avbildningscenter i Manchester, med fokus på patologiska åldringsprocesser.

Vad gör du på fritiden, när du inte arbetar?

Jag promenerar mycket, samtidigt som jag lyssnar på podcaster eller någon typ av musik som passar min energinivå. Det är också mitt favoritsätt att utforska gator och områden i nya städer. 

Läser du någon bok för tillfället?

Jag har läst om Alkemisten av Paulo Coelho, men den här gången på italienska eftersom jag ville kombinera läsningen med att lära mig ett nytt språk. 

Berätta om den vackraste platsen du har besökt?

Jag måste erkänna att jag inte kan få nog av hur vackert det är i Stockholm!  Jag har aldrig bott i en stad med så många fantastiska byggnader och med havet så nära.  

Vad gör dig lycklig?

Mörk choklad och att vara ute i naturen, i synnerhet med någon jag tycker om! De sakerna får mig alltid att känna mig tillfreds och lycklig.

 

Publicerat 2021-04-12