Välkommen Hanna Lagerlund!

Ny doktorand vid avdelningen för fysioterapi.

Bild på Hanna Lagerlund, doktorand vid avdelningen för fysioterapi.
Hanna Lagerlund, doktorand vid avdelningen för fysioterapi. Foto: Privat.

Vilket är ditt uppdrag vid NVS?/Vad ska du arbeta med?

Jag kommer arbeta som doktorand i ett forskningsprojekt som leds av David Moulaee Conradsson och syftar till att förbättra hälsa och välmående genom ett digitalt telerehabiliteringsprogram för personer som drabbats av stroke eller transitorisk ischemisk attack (TIA).

Vilken avdelning kommer du att arbeta på?

Jag kommer arbeta på avdelningen för fysioterapi.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

Jag tycker det ska bli spännande att lära mig mer om olika delar av forskningsprocessen och få fördjupad kunskap inom mitt forskningsområde. Det ska också blir roligt att få arbeta i en grupp med engagerade och kunniga kollegor mot gemensamma mål.

Varifrån kommer du nu och vad har du gjort tidigare?

Jag har arbetat som fysioterapeut i femton år i Nyköpings kommun, främst med äldre och personer med demens. Jag har även arbetat med förbättringsarbete och implementering av kvalitetsregister.

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag har arbetat som fysioterapeut i femton år i Nyköpings kommun, främst med äldre och personer med demens. Jag har även arbetat med förbättringsarbete och implementering av kvalitetsregister.

Vad läser du just nu?

Jag är mellan två böcker, har nyligen läst romanen Timmar av sammet av Alyson Richman. Den gav en intressant inblick i en annan tidsepok.

Vilken är den vackraste plats du varit på?

Det finns många vackra platser i Sverige, måste jag välja en får det bli kustlandskapet utanför Nyköpings kommun.

Vad gör dig riktigt glad?

När det regnar- det är så torrt ute i skog- och mark, naturen behöver vatten. Dessutom är det härligt att känna doften av blöt asfalt och att få komma in efter att ha varit ute i ruskväder.

Kathrin Dellblad
2022-09-16