Välkommen Anna Inguanzo Pons!

Ny postdoc vid NVS.

Porträtt av Anna Inguanzo Ponz.
Anna Inguanzo Pons, postdoc vid sektionen för klinisk geriatrik, NVS. Foto: Albert Inguanzo.

Vilket är ditt uppdrag vid NVS?/Vad ska du arbeta med?

Jag är ny som postdoc, min huvudsakliga uppgift kommer bland annat att handla om att karakterisera heterogenitet i Parkinsons sjukdom med data från magnetröntgen.

Vilken sektion kommer du att arbeta på?

Jag kommer att tillhöra Eric Westmans forskargrupp, vid sektionen för klinisk geriatrik.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

Jag ser fram emot att lära av experter inom området, att växa professionellt – individuellt och som team, och även att gå tillbaka till att jobba i ett labb igen, där jag känner mig hemma.

Varifrån kommer du nu och vad har du gjort tidigare?

Min bakgrund är inom biomedicinsk vetenskap och neurovetenskap. Precis innan jag blev anställd vid KI tog jag min doktorsexamen vid University of Barcelona, som är min hemstad. Där arbetade jag med olika tekniker inom hjärnavbildning, huvudsakligen med fokus på att förstå heterogenitet i Parkinsons sjukdom och betydelsen av kognitiv nedsättning. Under den tiden hade jag även en utbytesperiod här på KI, där jag blev introducerad till Lewykropssdemens.

Vad gör du när du inte arbetar?

När jag inte arbetar är jag redo för vad som helst med mina vänner. Jag tycker också om att gå runt med min kamera och ta bilder, att lära mig nya saker – allt från att prova ett nytt recept till att lära ett nytt språk.

Vad läser du just nu?

Jag läser den tredje boken i en trilogi skriven av Cristina Solé-Padullés, från mitt labb i Barcelona. Böckerna utspelar sig i en vetenskaplig miljö, där ett brott sker. Karaktärerna i böckerna kan vara baserade på verkliga personer i labbet, vilket gör handlingen väldigt underhållande.

Vilken är den vackraste plats du varit på?

Svår fråga, även de minsta platserna kan vara väldigt charmiga. Men om man tänker i ett större perspektiv, så var jag tagen av hur vackert det var vid Halong Bay i Vietnam. Att se soluppgången och alla de olika färgerna var imponerande.

Vad gör dig riktigt glad?

Jag trivs med att vara tillsammans med vänner, oavsett anledning - vare sig vi bara pratar eller om vi reser tillsammans. Jag tycker även om att vara själv, att ta en promenad eller lyssna på musik.