Välkommen Ahmad Abbadi!

Ny forskningsassistent vid NVS.

Porträtt av Ahmad Abbadi, forskningsassistent vid ARC, NVS, framför KI:s tegelmur.
Ahmad Abbadi, ny forksningsassitent vid ARC. Foto: Privat.

Vilket är ditt uppdrag vid NVS?/Vad ska du arbeta med?

Jag kommer att arbeta på Aging Research Centre (ARC) som forskningsassistent. Mitt arbete kommer att fokusera på att stödja implementeringsinterventionen av hälsobedömningsverktyget (HAT) på flera vårdcentraler samtidigt som jag studerar hinder och facilitatorer för genomförandet. 

Vilken sektion kommer du att arbeta på?

The Aging Research Centre (ARC).

Vad ser du mest framemot med ditt nya jobb? 

Datainsamlings- och analysdelarna. Projektet kommer att samla in både kvantitativa och kvalitativa data, och det ska bli intressant att studera och tolka de kvalitativa data som ingår i kvantiteten.

Varifrån kommer du nu och vad har du gjort tidigare?

Jag är läkare, och efter avslutad praktik arbetade jag på Världshälsoorganisationen - Jordan Country Office i ett år som tobakskontrollkonsult på ett SDGs 2030-delprojekt, FCTC 2030. Efteråt kom jag till KI för att ta min magisterexamen i folkhälsoepidemiologi, och under magistertiden arbetade jag som forskningsassistent på institutionen för global folkhälsa (GPH). Förutom ämnet för mitt arbete är jag intresserad av urologisk epidemiologi, avkolonisering av global hälsa och lärande om avancerade statistiska modeller.

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag tycker mycket om att laga mat. Jag tycker om att lära mig och prova olika och nya recept. Annars kommer du att se mig läsa eller titta på något på min bärbara dator, prata med mina vänner och planera en sammankomst (inomhus eller utomhus) på något sätt.

I enjoy cooking a lot. I enjoy learning and trying different and new recipes. Otherwise, you will see me reading or watching something on my laptop, talking to my friends, and planning a gathering (indoor or outdoor) somehow.

Läser du en bok för tillfället? Vilken?

Ja! The Populist’s Guide to 2020, A New Right and New Left are Rising.

Vilken är den vackraste plats du varit på?

Globalt, som stad, Wien. I Sverige finns det två saker som ger mig så mycket glädje att se, en är utsikten när jag tar färjan från Djurgården till Kungsträdgården. En annan syn jag tycker om är skridskobanan vid Odenplan, där alla familjer njuter av snön och ljusen.

Vad gör dig riktigt glad?

Massor av god mat kommer sannerligen att göra mig väldigt glad! Annars är det saker som att spendera kvalitetstid med mina vänner, vara nära min katt (Pico), att veta att min familj mår bra som gör mig lycklig. Att också få ett nytt avsnitt eller kapitel av något jag följer kommer att göra mig glad.