Strategiskt råd för internationella frågor

• Att utveckla och stödja KI:s övergripande strategier för internationalisering inom utbildning, forskarutbildning och forskning.
  • Att samordna och utveckla det övergripande internationella arbetet vid Kl.
  • Att efter rektorsbeslut, etablera, och i fråga om befintliga partners förvalta och utveckla långsiktiga universitetsövergripande internationella samarbeten och strategiska allianser med ledande universitet och andra akademiska aktörer.
  • Att i förekommande fall föreslå rektor att besluta om avveckling av samarbeten.
  • Att utveckla uppdraget till, utse, finansiera och följa upp KI:s internationella akademiska koordinatorer och ambassadörer.
  • Att på strategisk nivå stödja en internationell alumni-verksamhet, i samverkan med kommunikationsavdelningen, Development Office och andra.
  • Att medverka i arbetet med ett sammanhållet kvalitetssystem, genom att sammanställa och rapportera data om internationalisering och överse arbete med riskhantering.
  • Att ansvara får rådets budget.

Ledamöter

• Anders Gustafsson, ordförande, vicerektor för forskning
  • Robert Harris, vicerektor för forskarutbildning
  • Gunnar Nilsson, fd prodekan för utbildning
  • Emma Leijon, studentrepresentant OF
  • Shuai Tan, studentrepresentant MF (suppleant Johanna Hagman)

Utöver dessa deltar även tjänstemän från universitetsförvaltningen vid rådets sammanträden.