Rutiner och säkerhetsåtgärder i KI:s utbildningslokaler med anledning av covid-19

För att minimera en spridning av covid-19 på campus, har följande rutiner och säkerhetsåtgärder tagits fram och införs på våra campus.

Lokaler och skyltning

• Handsprit och skyltning om att hålla avstånd finns i alla större entréer på båda campus
  • Klisterdekaler om att hålla avstånd på golv i publika ytor
  • Studentpentryn är uppmärkta för att underlätta avståndshållning
  • Uppmärkning av bord/platser som inte ska användas. Gäller endast tentasalar och lokaler som ingår i schemaläggningen.
  • Extra hygienstädning görs på alla publika toaletter dagligen
  • Extra hygienstäd kommer att göras i bokade lärosalar varje dag och under lunchtid om ny grupp bokat på eftermiddagen.
  • Tentasalar hygienstädas mellan olika grupper.
  • Handsprit skall finnas i anslutning till bokade lokaler som ingår i schemaläggningen.

Munskydd

• Fastighetsavdelningen köper in munskydd.
  • Distribution av dessa tillsammans med handsprit, instruktion och avfallspåsar sker till institutionerna efter mängd studenter/institution.
  • Beställning av fler munskydd görs endast av administrativa chefer (AC) till lina.liljegren@ki.se

Nedladdningsbara instruktioner