dr_p_ackermann.jpg

Paul Ackermann

Professor/biträdande överläkare

Om mig

Min forskning fokuserar på neuro-vaskulär reglering av blodflöde, smärta och vävnadsläkning i samarbete med ett globalt nätverk av forskare. Målet med forskningsarbetet är ökad förståelse för neuro-vaskulära reaktionsvägar i rörelseapparaten och med hjälp av dessa återställa ledfunktion, lindra smärta och undvika komplikationer i samband med trauma och kirurgi.

 

Forskningsbeskrivning

Forskargrupp: Ortopedi

STOP Leg Clots - nationell multicenterstudie 

Professorsintervju: "Studerar störd läkning i senor och leder"

Pedagogiska meriter

Undervisningen är integrerad i jobbet som lektor / ortoped och bedrivs framför allt för läkarstudenter och fysioterapeuter inom området integrerad anatomi.

Ansvarig för Fysioterapiprogrammet Termin 3 ”Tema hälso- och sjukvård - Medicinska ämnen 1 (7,5 hp)”, med ansvar för examination. 

Undervisningen sker på alla olika nivåer med olika undervisningsformer, men med fokus på studentaktiva undervisningsformer. 

Utbildning

2021  Professor vid Karolinska Institutet (KI)

2009  Docent vid KI

2001  Ph.D, “Peptidergic Innervation of Periarticular Tissue”, Experimentell Ortopedi, KI

1998  Läkarexamen, KI

1992  Kemi 40 p, Stockholms Univ.

 

Akademiska priser och utmärkelser

2018 medförfattare till bok i ortopedi som vunnit 1:A pris för årets bästa kursbok.  Kurslitteraturpriset är Sveriges finaste utmärkelse till författare av ny kurslitteratur.

Forskningsanslag på över 20 miljoner de senaste 5 åren, varav 2 st anslag från VR.

2010 Vinnare av "American Orthopaedic Society for Sports Medicine’s (AOSSM)" $250,000 Ligament and Tendon Repair and Regeneration Grant for Groundbreaking Ligament and Tendon Repair Research.