Dekorativ bild.

Johanna Bylund

Kommunikatör

Internkonsult i kommunikatörspoolen med uppdrag för institutionen för global folkhälsa samt institutionen för medicinsk biokemi och biofysik.

Om mig

Jag är internkonsult och kommunikatör i KI:s kommunikatörspool. Kontakta mig om du behöver hjälp med att planera din kommunikation, till exempel för webben, nyhetsbrev eller i andra kanaler.

Mina aktuella uppdrag:

Om du vill anlita en konsult i kommunikatörspoolen för hjälp med kommunikation vid KI, mejla till kommunikatorspoolen@ki.se.

Tidigare roller vid kommunikationsavdelningen:

  • Uppdrag för: Institutionen för odontologi och universitetstandvården (50%) under 2022.  
  • Kommunikatör i enheten för kommunikationssamordning och varumärke. Med fokus på arbete med KI:s varumärke samt kommunikationsstöd i olika uppdrag. Koordinerade KI:s deltagande i evenemang såsom Nobel Calling Stockholm och ForskarFredag 2021.  
  • Nyhetsredaktör med ansvar för nyhetsvärdering, samordning av innehåll i KI-centrala kommunikationskanaler, webbpublicering, textproduktion och utlägg på externa frilansskribenter, fotografer och översättare. Gav även webbredaktörer och kommunikatörer i verksamheten rådgivning, utbildning och praktisk support.    
  • Projektledare för invigningarna av Neo, Biomedicum och ANA Futura under 2018 och 2019, i ett särskilt resurssatt projekt.

Jag har en bakgrund som kommunikatör vid institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (20% 2017-2018), samordnare inom kommunikation vid Aging Research Center, Karolinska Institutet/Stockholms universitet (2013-2018) och koordinator av vetenskapliga program till medicinska kongresser på Congrex Sweden AB (2007-2013).

Utbildning

Filosofie kandidatexamen inom media- och kommunikationsvetenskap från Information- och PR programmet vid Mittuniversitetet, Sundsvall (2005).

Övrig utbildning innefattar högskoleexamen i Statsvetenskap, Psykologi A, Socialpsykologi A, Organisation och kommunikation, Juridisk översiktskurs och Skrivande i yrkeslivet.