Skip to main content

Hälsoinspiration på LIME

På den här sidan hittar du information om friskvård på KI och hälsoinspiration för dig som är medarbetare på LIME.

KI vill främja hälsa hos sina medarbetare och studenter. Genom att skapa möjligheter för fysisk aktivitet och aktiv återhämtning, stärks möjligheten att öka välbefinnande och förutsättningar för hälsa i ett livslångt perspektiv. LIME har en egen hälsoinspiratör som ingår i arbetsmiljögruppen.

Mindfulness

Vi övar mindfulness i grupp. Passen är cirka 10 minuter långa. För intresserade finns även ett dokument med kort introduktion till mindfulness-konceptet hos LIME:s hälsoinspiratör Agnes Elmberger, mejla för att få ta del av det.

Under våren 2020 kommer vi att köra Mindfulness på fredagar, kl. 11:45 i RuFFA, plan 4.

Välkomna!

RuFFA - ett rum för fysisk (och mental) aktivitet

RuFFA (rum 4203) är ett rum för fysisk och mental aktivitet där du antingen kan träna själv eller delta i någon av våra olika aktiviteter.

Bakom initiativet ligger RuFFA-gruppen, som består av Agnes Elmberg, Cecilia Dahlgren, Filip Gedin, Fanny Goude, Eva Hagel och Sakis Papadopoulos. Välkommen till RuFFA på plan 4 i Widerströmska!

Schema RuFFA

Schema RuFFA
Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag
10:30-10:40 10:30-10:40 10:30-10:40 10:30-10:40 10:30-10:40
Cirkelfys + handstående Cirkelfys + handstående Cirkelfys + handstående Cirkelfys + handstående Cirkelfys + handstående
11:15-11:30 11:15-11:30 11:15-11:30
Styrka, olika muskelgrupper Trappgång* Dans, olika stilar
11:45-11:55
Mindfulness
16:00
Pingis

* Trappgång sker i huset (hissen ner, trapporna upp till plan 11 ca två gånger).

Om KIs nya gym på Campus Solna

Alla ska ha access till gymmet med sitt KI-kort samt pin, men om det ej fungerar behöver du aktivera ditt ID-kort för att komma in. Skicka namn och de sex sista siffrorna på baksidan av kortet till sakerhetsenheten@ki.se.

Friskvårdstimme

Alla medarbetare vid KI har möjlighet att använda en timme per vecka till hälsofrämjande aktiviteter.

Walk and talk

KI Friskvård har en walk and talk-guide där sex olika rutter beskrivs med karta och tidsåtgång. Ett bra sätt att ha annorlunda och kreativa möten!

Möt LIMEs hälsoinspiratör Agnes Elmberger

– Jag heter Agnes Elmberger och är doktorand på LIME. Jag är också läkare. Jag har alltid tyckt om att röra på mig och merparten av min ungdom ägnade jag åt basket på hög nivå. Jag har även hållit på med friidrott, distanslöpning och Crossfit. Just nu tränar och tävlar jag i tyngdlyftning.

– Som hälsoinspiratör vill jag passa på att säga att hälsa är mycket mer än vilka sporter man håller eller inte håller på med och jag tycker att det är viktigt att tänka på att hälsa handlar lika mycket om mental hälsa som fysisk.

– Därför försöker jag i mitt arbete som hälsoinspiratör att uppmuntra till aktiviteter som rör båda delarna. Då jag själv mest har erfarenhet inom just idrott kommer de aktiviteter jag anordnar vara mer inriktade på det, men jag kommer försöka utnyttja de resurser som finns på LIME för att se till att vi även kan erbjuda aktiviteter som berör mental hälsa.

Kontakt

Till mig kan ni gärna vända er med frågor som rör Friskvården, eller idéer om vad för slags aktiviteter vi skulle kunna ha internt på LIME!

C7.Lärande.Stenfors
C7 Lärande, Informatik, Management och Etik