Guide för att installera och ansluta till Eduroam från din PC (Windows)

För att kunna använda Eduroam på din PC behöver du ladda ner en installationsfil. Detta behöver du bara göra en gång. När du installerat filen och anslutit enligt nedan en gång blir du automatiskt inloggad varje gång du får täckning av ett Eduroam-nät.

Installationsfilen hittar du här: https://cat.eduroam.org/

Installera Eduroam

Gå till: https://cat.eduroam.org/

Tryck ”Download”

Skärmbild för installationen av eduroam på din PC.

Välj Karolinska Institutet från listan.

Skärmbild för installationen av eduroam på din PC.

Programmet kommer känna av vilket operativsystem du har (t.ex. Windows 7 eller 8).

Tryck på Download your Eduroam installer.

Skärmbild för installationen av eduroam på din PC.

Tryck ”Kör (run)” (beroende på vilken webbläsare du använder). Såhär ser det ut i Internet Explorer- det kan se annorlunda ut i andra webbläsare – men kör eller spara filen, öppna den sedan.

Skärmbild för installationen av eduroam på din PC.

Öppna filen du just hämtat, och klicka på "Kör".

Välj "Next”.

Skärmbild för installationen av eduroam på din PC.

OBS. Det är möjligt att du genom installationsprocessen kommer få meddelanden som ser ut som i bilderna nedan. Isåfall – tryck ” JA”.

Skärmbild för installationen av eduroam på din PC.

Fyll i ditt KI ID (användarnamn) exempelvis alfbag@ki.se i rutan för "User name". I rutan "Password" fyller du i ditt KI-lösenord. Detsamma gäller för dig som student.

Exempel:

Anställd: användarnamn@ki.se (exempelvis alfbag@ki.se) samt ditt vanliga lösenord.
Student: användarnamn@ki.se (exempelvis alfbagh16@ki.se) samt ditt vanliga lösenord.

Tryck sedan på "Install”.

Skärmbild för installationen av eduroam på din PC.

Installationen är nu klar! Tryck på "Finish".

Anslut till Eduroam

Skärmbild för installationen av eduroam på din PC.

Nu kan du vänsterklicka på Wifi-ikonen ( ) längst ner på höger sida vid klockan. Välj sedan Eduroam och klicka på "Anslut". Nu ska du vara igång!