Guide för att installera Eduroam på din Android

Följ dessa anvisningar för att koppla upp dig mot Eduroam från din Android. När du väl gjort inställningarna en gång, blir du automatiskt inloggad varje gång du får täckning av ett Eduroam-nät.

Screenshot for installation of eduroam on an Android device.

Ladda ner eduroam CAT appen till din telefon, antingen genom länken nedan, eller genom att söka på eduroam CAT i Google Play Store.

Ladda ner eduroam CAT

Installera appen i din telefon, och starta sedan appen. När du öppnar appen kommer du att se en lista över lärosäten, välj ”Karolinska Institutet”.

• Klicka på ”Install”.
Screenshot for the installation of eduroam on Android devices.

När du får meddelandet "Are you sure you want to install the profile", klicka på ”Yes".

Screenshot for the installation of eduroam on Android devices.

Fyll i ditt KI-ID (användarnamn, exempelvis alfbag@ki.se) i rutan för "User name". I rutan "Password" fyller du i ditt KI-lösenord. Du som är student fyller i på samma sätt och använder ditt KI ID.

Exempel:

Anställd: användarnamn@ki.se (exempelvis alfbag@ki.se) samt ditt vanliga lösenord.
Student: användarnamn@ki.se (exempelvis alfbagh16@ki.se) samt ditt vanliga lösenord.

Klicka på Install:

Screenshot for the installation of eduroam on Android devices.

Klicka på ”Install” , och nu ska du vara igång!

Screenshot for installation of eduroam on an Android device.

Alternativ för Samsung-telefoner

Vissa Android-telefoner kan inte installera eduroam via instruktionerna ovan. Följ istället dessa instruktioner för att ansluta till eduroam:

1. Avinstallera appen, och "glöm" nätverket eduroam.
  2. Anslut sedan till eduroam, välj följande inställningar:
  • EAP-metod: PEAP
  • Fas 2 autentisering: MSCHAPv
  • CA-Certifikat: Verifiera inte
  • Identitet: kiid@ki.se (OBS: använd ditt KI ID, inte hela din mejladress)
  • Anonym identiet: kiid@ki.se (OBS: använd ditt KI ID, inte hela din mejladress)
  • Lösenord: Ditt KI-lösenord