Annonsera efter försökspersoner på ki.se

Det finns en sida på ki.se där forskare vid Karolinska Institutet kan annonsera efter forskningspersoner/försökspersoner. Nedan följer instruktioner till forskare och webbredaktörer i verksamheten.

På annonssidan finns information till de som vill bli forskningspersoner/försökspersoner – både vad det innebär och vilka studier man kan anmäla sitt intresse till. Det är huvudredaktören på respektive institution som sköter själva annonseringen.

Till sidan Försökspersoner sökes

Instruktioner för forskare

Som KI-forskare kan du söka efter presumtiva forskningspersoner/försökspersoner genom att annonsera på ki.se. Huvudredaktören på din institution sköter publicering och borttagning av annonsen.

Gör så här:

• Fyll i formuläret med din annonsinformation, skriv kortfattat och glöm inte att fylla i när annonsen ska avpubliceras.
  • Välj i listan vilken institution du tillhör och skicka formuläret.

Några tips:

• För att lättare kunna administrera intresseanmälningar till din studie kan du använda dig av exempelvis KI Survey, som du länkar till i din annons.
  • Sprid länken till din annons i sociala medier så att informationen når ut. Läs gärna igenom KI:s riktlinjer för sociala medier först.
  • Använd alltid e-postadresser med KI-domän när du annonserar externt. Det är säkrare än till exempel Gmail och det ökar trovärdigheten. Om du inte vill använda en personlig e-postadress går det att ansöka om ett separat funktionskonto från IT-avdelningen utan extra kostnad.

Instruktioner för redaktörer

Alla annonser kommer via ett formulär som forskaren själv har fyllt i (se ovan). Här finns uppgifter om studien samt kontaktuppgifter.

Det ifyllda formuläret skickas automatiskt till kommunikationsavdelningen, som sedan skickar vidare inkomna formulär till respektive redaktör/institution.

Du behöver ha åtkomst till sajten Nyheter och kalenderhändelser innan du börjar. Om du inte redan har det, skicka ett mejl till webbteamet@ki.se och be att få tillgång till denna sajt.

Gör så här:

• Skapa en nyhet på sajten Nyheter och kalenderhändelser, gå till "Content" i toppmenyn välj sedan "Add content" och "News article". Fyll i de uppgifter du har fått i formuläret/mejlet. Var noga med ingress, brödtext och kontaktuppgifter. Innehållsansvarig ska vara ansvarig forskare. Välj också språk.
  • Kryssa i audience (målgrupp) i din nyhet – välj "Extern".
  • Tagg: Använd taggmenyn "Administrative" och välj där "Annonser försöksperson" på svenska och "Ads human subject research" på engelska. Om du inte fyller i dessa taggar kommer annonsen inte att synas i listan på sidan Försökspersoner sökes. Även taggmenyn "Research" innehåller taggen försöksperson, men denna är inte kopplad till annonslistan.
  • Profile reference: Om forskaren vill att annonsen ska synas på hens profilsida, fyll i detta fält.
  • Lägg till eventuella dokument och länkar.
  • Gör eventuellt en andra språkversion på engelsk/svenska och länka ihop språkversionerna från båda håll. Klart!

Så här ska det se ut:

Missing ALT text.
Skapa nyhet, välj språk, rätt målgrupp och tagg.